TUZLA Stavljen potpis za obnovu dvorane

Potpis za obnovu Mejdana
Grad Tuzla

Gradonacelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa suradnicima, susreo se tijekom utorka (8. rujna) sa zamjenikom rezidentne predstavnice Razvojnog programa Ujedinjenih nacija – UNDP u Bosni i Hercegovini, Sukhrobom Khoshmukhamedovim i suradnicima, Sinišom Rodićem i Sinišom Ubiparipovićem. I Imamović i Khoshmukhamedov su iskazali zadovoljstvo dosadašnjom dobrom suradnjom Grada Tuzle i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija – UNDP. 

"Imamo kvalitetnu suradnju sa Gradom Tuzlom i to u nekoliko sektora: energija i okoliš, održivi ruralni razvoj, dobro upravljanje i drugo. Današnjom posjetom započinjemo novu fazu suradnje u oblasti energije i okoliša i u narednom periodu ćemo proširiti našu suradnju u ovoj oblasti, prije svega vezano za energetsku efikasnost dvorane Mejdan", izjavio je Sukhrob Khoshmukhamedov.

Nakon sastanka u gradskoj upravi, delegacije Grada Tuzle i UNDP u BiH posjetili su SKPC Mejdan, gdje su, simbolično, u oštećenoj dvorani Mejdan, gradonačelnik Imamović i zamjenik rezidentne predstavnice UNDP u BiH Khoshmukhamedov potpisali Sporazum o financiranju projekta, u okviru kojeg će biti realizirana obnova objekta SKPC Mejdan. 

Zadovoljstvo potpisanim Sporazumom izrazio je gradonačelnik Imamović: "Ovo je prvi korak u zajedničkoj namjeri Grada Tuzle i UNDP u BiH, da Mejdan u konačnici, već iduće godine bude bolji nego što je bio prije poplave. U ovoj prvoj fazi planiramo sanirati uzroke i posljedice poplave, a cilj nam je da se Mejdan obnovi tako da bude mnogo održiviji, da ima manje troškove i da bude energetski efikasan objekat. 

Energetska efikasnost je štednja, dio zelene ekonomije i našeg ukupnog razvoja, a u okviru ovog projekta radit ćemo i na unaprjeđenju energetske efikasnosti objekta Mejdana. Danas smo potpisali Sporazum i to je samo prvi korak, u kojem ćemo zajedno uložiti oko pola milijuna KM, a onda ćemo u narednoj proračunskoj i kalendarskoj godini nastaviti sa novim ulaganjima u obnovu Mejdana".

Nakon potpisivanja Sporazuma, predstavnici Grada Tuzle i UNDP u BiH su posjetili kompleks Panonika i Solanu, gdje su sreli sa direktorom Bakirom Smailagić i izvršnom direktoricom Melihom Rizvić. Direktor Solane je gostima predstavio Solanu, a posebno Muzej solarstva i pogon stare Tvornice soli. Tijekom posjete Solani razgovaralo se o suradnji i mogućnostima obnove Muzeja solarstva i stare Tvornice soli.

Pored gradonačelnika Jasmina Imamovića, sastancima su prisustvovali Zijad Lugavić, pomoćnik gradonačelnika za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, Vedran Lakić, savjetnik gradonačelnika, Svjetlana Kakeš, šefica Stručne službe za poslove gradonačelnika i Jasenko Elezović, direktor JP SKPC Mejdan.