TURISTIČKA PRIZMA Hotel iz Hercegovine dobio veliko međunarodno priznanje

Bigeste
Booking

"Za novu kvalitetu u turizmu”, nagrade u vidu statua koje simboliziraju zarotiranu prizmu u prostoru, kao i povelja, svečano su dodijeljene dobitnicima tijekom Beogradskog turističkog & MICE foruma, održanog na Beogradskom sajmu, priopćili su organizatori dodjele nagrada, iz Turističke prizme.

U kategoriji turističkih organizacija i turističkih zajednica, Prizma je pripala Turističkoj organizaciji Istočno Sarajevo, Bosna i Hercegovina; među hotelskim kompleksima je nagrađena Slovenska Plaža u Budvi, Crna Gora, a u kategoriji Eko i etno turizam OPG i izletište Butić, Biševo, Hrvatska.

U kategoriji Restorani, nagrada je pripala Kaval Groupu iz Ljubljane, Slovenija.

Od planinskih hotela, nagrađen je Hotel “Ramonda”, Rtanj, Srbija.

U kategoriji Organizatori putovanja su dodijeljene dvije Prizme – IN TOURS-u iz Tirane, Albanija, kao i Trend Travelu iz Herceg Novog, Crna Gora.

U kategoriji Turističke manifestacije, nagrađen je LILALO festival iz Loznice, Srbija, dok je u kategoriji Prateće djelatnosti i usluge u turizmu, dobitnik nagrade Šunkarna In gourmmet Kodila, Markiševici, Slovenija.

Od malih hotela je nagrađen Hotel “Bigeste” iz Ljubuškog.

"U klasifikaciji, mali hoteli su svi oni koji imaju do 50 soba. Mi smo izabrani kao najbolji mali hotel i uistinu smo počašćeni time. Žiri je obilazio niz hotela u svim zemljama i jednostavno su donijeli takvu odluku. Ona je donesena na osnovu nekih novih sadržaja koji su kod nas zapazili. Oni su bili impresionirani našom kuhinjom i to je na njih ostavilo dojam, naročito inovativna jela naših kuhara koja nisu probali do sada. No, naravno gledala se i urednost, sobe i sve je to na njih ostavilo pozitivan dojam", kaže za Hercegovina.info direktor ovog hotela Stjepan Primorac.

Bigeste

Konkurencija je uistinu velika.

"Turistička Prizma je nagrada koja se dodjeljuje posljednjih 25 godina, odnosno od 1997. godine. U izbor su uključene sve zemlje s prostora bivše Jugoslavije te Mađarska, Bugarska, Rumunjska i Albanija, sveukupno deset zemalja.  Postoje razne kategorije iz turizma, njih dvanaest. Nikada za ovih 25 godina nije dodijeljeno svih dvanaest nagrada, ove godine je dodijeljeno primjerice njih deset. S obzirom na to da je žiri međunarodni, predsjedavajući žirija je trenutno iz Srbije Đorđe Mihajlović", dodaje.

U Bosni i Hercegovini do sada još nije stigla ovakva nagrada u hotelijerstvu.

"Tako je. Ovo je jedno od najvećih priznanja u ugostiteljstvu koje je stiglo u Hercegovinu, odnosno u BiH. Do sada ga je za 25 godina dobila samo agencija Fortuna iz Mostara, ali u okviru djelatnosti kojima se oni bave. Kada su u pitanju hoteli, do sada ga iz BiH nije nitko dobio. Po samom broju zemalja članica vidljivo je da ovo već može smatrati vrhunskim priznanjem", ističe on.

Sezona u Hercegovini još uvijek nije gotova.

"Posla uistinu još uvijek ima i bit će ga do kraja listopada sigurno. No, prema najavama sezona bi se mogla protegnuti do sredine studenog. Kada govorimo konkretno o našem hotelu prevladavaju gosti iz Turske. Nedavno smo imali i prvu grupu Koreanaca, koji su jako cijenjeni gosti".

Nije ni ona svadbena.

"Kada su u pitanju svadbena veselja tu smo popunjeni svaki vikend sve do kraja studenog, a onda kreće lagano zatišje po tom pitanju. Svadbena sezona je uglavnom popunjena od Uskrsa do kraja studenog", zaključio je Primorac.