TERZIĆ Direktor Autocesta FBiH dobio otkaz: Nemam šta tražiti tamo gdje nisam potreban

Adnan Terzić Autoceste FBiH
Hercegovina.info

Donedavni direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić ne radi više u ovom javnom poduzeću. Kako je potvrdioza Klix, poštom je obaviješten da je zaključno sa 11. lipnjem odjavljen u Poreznoj upravi.

Kako je kazao, istekao mu je mandat, a na upit je li na osnovu dosadašnjeg iskustva mogao nastaviti angažman u tom poduzeću, rekao je da odnos nove uprave ne želi komentirati i da 'nema šta tražiti tamo gdje nije potreban', piše Klix.

Upitan za dalje planove, bivši predsjedavajući Vijeća ministara BiH kazao je da iz korektnosti prema bivšoj funkciji, ove poslove bi više radio u BiH, ali konstatira da 'u regiji ima prostora i potrebe'.

Na upit znači li to da ima ponude za nastavak angažmana izvan BiH, odgovara potvrdno, uz konstataciju da 'cijela regija gradi'. Upitan je li u međuvremenu na birou, kaže da nije.

Govoreći o političkom angažmanu, kaže da je član SBB-a, ali da s kolegama iz stranke nije razgovarao o eventualnom aktiviranju u politici i da to ne namjerava činiti. Podsjetimo, za v.d. direktora Autocesta FBiH Vlada je nedavno imenovala Elmedina Volodera (SDA).