SUNCE Cvjeta proizvodnja solarne energije u Hercegovini, izdate četiri dozvole

Fotonaponske elektrane
Index

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) na redovitoj sjednici održanoj u utorak izdala je četiri dozvole za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva: Ramas d.o.o. Prozor-Rama, Energy-trade d.o.o. Usora, Gala-sol vl. Domagoj Galić iz Širokog Brijega i Vibar d.o.o. Široki Brijeg, i to za proizvodne objekte solarnih fotonaponskih elektrana.

U postupak opće rasprave upućena su tri nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije, za podnositelje zahtjeva AV Sun – Grude, vl. Marina Marijanović, te GP Toming d.o.o. Grude i Solik d.o.o. Prozor-Rama u postupku izmjene i dopune postojeće dozvole.

Osim toga, u općoj raspravi je i osam nacrta dozvola za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE, i to za: CB-Solari, vl. Pava Ćavar iz Širokog Brijega, - solarna fotonaponska elektrana CB-Solari; Lapis d.o.o. Ljubuški, - solarna fotonaponska elektrana 'Lapis energy 1' i solarna fotonaponska elektrana 'Lapis energy 2'; Solarna elektrana 'Solar-Co', vl. Josip Kordić; Solarna elektrana 'Zečević', vl. Ivan Zečević; Etno selo Menjik d.o.o. Prozor-Rama; Solarna elektrana 'Diva', vl. Katarina Iličić i Solarna elektrana 'AFJI', vl. Mario Škarica, svi iz Prozor-Rame.

Osim toga, u javnu raspravu je upućen i Nacrt dozvole za rad (licencije) za trgovanje LPG-om podnositelja zahtjeva Messer Tehnoplin d.o.o. iz Sarajeva.

Sve zainteresirane osobe imaju mogućnost pregledati nacrte dozvola na web stranici ferk.ba, a svoje pisane komentare na nacrte mogu dostaviti do 22.7.2020. godine do 13 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu [email protected]. Osim toga, FERK je donio rješenje po žalbi na akt koji je donijelo JP 'Elektroprivreda HZHB' d.d. Mostar, navedeno je iz FERK-a.