SASTANAK MINISTARA BIH I HRVATSKE Most i priključna cesta od 65 milijuna eura

Sastanak ministarstva prometa BiH i Hrvatske
Ministarstvo prometa i komunikacija BiH

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović boravio je službenoj posjeti Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske gdje se sastao sa ministrom Olegom Butkovićem. Sastanku je prisustvovao i ministar prometa i veza Republike Srpske Nedjeljko Ćorić.

Tijekom sastanka razgovaralo se o zajedničkim infrastrukturnim projektima, sa posebnim akcentom na izgradnju mostova. Ministri su se osvrnuli na napredak radova na projektu izgradnje mosta kod Gradiške i najavili njihov skorašnji završetak jer se uskoro očekuje da zajednička Komisija pregleda most. 

Ukupna vrijednost izgradnje mosta Gradiška na Savi i spojne ceste između Okučana i Gradiške procijenjena je na oko 65 milijuna eura, a prema revidiranom planu rok za završetak radova je 30. svibanj 2022. godine.

Podsjetimo, riječ je o projektu pod nazivom 'Međudržavni most preko rijeke Save kod Gradiške' koji se gradi kao dio dionice buduće brze ceste Okučani - granica Bosne i Hercegovine, odnosno kao dio buduće brze ceste od granice Republike Mađarske preko Virovitice i Okučana do granice Bosne i Hercegovine. 

Zajednički most je važan za razvoj gospodarstva dviju zemalja, čemu će pridonijeti i ostali planirani projekti u kontekstu nastavka zajedničke suradnje i još jačeg međusobnog povezivanja Hrvatske i Bosne i Hercegovine, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje resornog ministarstva.