Rekordan iznos prikupljenih sredstava od neizravnih poreza u BiH

Miro Džakula i Dijana Sikima
UNO BiH

Uprava za neizravno oporezivanje (UNO) BiH prikupila je u 2021. godini na Jedinstveni račun osam milijardi i 372 milijuna KM, što je više za čak jednu milijardu i 143 milijuna KM u odnosu na prošlu 2020. godinu, odnosno više za 386 milijuna KM u odnosu na ranije rekordnu 2019. godinu. 

"Ovo je prvi put od uspostave UNO da je prikupljeno više od osam milijardi KM, točnije bit će prikupljeno i raspoređeno nešto više od 8,4 milijarde KM. Iako smo posljednjih mjeseci vrlo često neosnovano napadani, naši rezultati potvrđuju da je Uprava najbolja institucija u Bosni i Hercegovini. 

Sve razine vlasti funkcioniraju bez problema zahvaljući prihodima koje je prikupila UNO. Sav višak prikupljenih prihoda je raspoređen entitetima i Brčko distriktu, dok su institucije BiH dobile isto novca kao svih prethodnih godina", rekao je na svečanosti direktor UNO dr. Miro Džakula.

Direktor Džakula je dodao da sve službenike u UNO ostvareni rezultati i obavezuju da svaki zaposleni i u narednoj godini maksimalno ozbiljno pristupi svakom poslovnom procesu kako bi rezultati bili još bolji, ali da se svakako u 2022. godini mora poboljšati status službenika Uprave i njihova primanja zato što to ova institucija i njeni zaposleni zaslužuju.   

Na skromnoj svečanosti su dijeljene nagrade najboljim službenicima u Upravi. Za radnika godine proglašen je šef carinske ispostave Bijeljina Nedžad Šečić, dok je nagradu da posebnu pomoć i doprinos razvoju Uprave ove godine dobila Dijana Sikima uime Delegacije Europske unije u BiH, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje UNO BiH.