Registrirali tvrtku u Mostaru: Izraelsko-kineska grupacija ne odustaje od proizvodnje u Aluminiju

Aluminij
Arhiva/Hercegovina.info

Izraelsko-kineska grupacija koju predvodi MT Abraham Grupa iz Tel Aviva u utorak je objavila da je spremna odmah pokrenuti proizvodnju u Aluminiju iz Mostara ukoliko vlasnici ove posrnule tvrtke i vlasti u Bosni i Hercegovini prihvate njihovu ponudu o višegodišnjem najmu čiju je doradu u ponedjeljak zatražio Nadzorni odbor Aluminija.

”Abraham Group i njeni partneri spremni su i voljni odmah započeti s provođenjem strateškog plana. Ako konačni prijedlog bude prihvaćen, naši stručni timovi, partneri i resursi dostupni su i spremni odmah pokrenuti proizvodnju bez odgađanja“, navodi se u priopćenju MT Abraham Grupe dostavljenom Hini.

Izraelsko-kineska grupacija, u kojoj su M.T. Abraham Grupa iz Izraela, China Machinery Engineering Corporation (CMEC) te China Nonferrous Metal Industry’s Foreign Engineering & Construction Co., Ltd. (NFC), u novoj su ponudi odustali od subvencioniranja cijene električne energije, ali su zatražili jamstva oko višegodišnjeg iznajmljivanja kompanije te određene pogodnosti koje su u nadležnosti Vlade Federacije BiH i Vijeća ministara BiH.

Inače, na korporativnoj web stranici M.T. Abraham Grupe u rubrici kontakti među ovisnim društvima navedena je i tvrtka Aluminij Industries d.o.o. sa sjedištem u ulici Ante Starčevića u Mostaru.

Aluminij