Premijer Ganić: Kupujmo domaće poljoprivredne proizvode

poljoprivreda, Vlada ZDŽ, Mirza Ganić

Razvoj poljoprivrede je jedan od prioriteta Vlade Zeničko-dobojske (ZDŽ) županije, izjavio je županijski premijer Mirza Ganić tijekom otvaranja 15. izložbeno-prodajnog, trodnevnog sajma poljoprivrednih prehrambenih proizvoda "Jesen u Visokom".

Prema priopćenju županijske press-službe, sajam je okupio 85 izlagača iz 35 gradova i općina u Bosni i Hercegovini. Organizator je Grad Visoko, a generalni pokrovitelj Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojske županije.

Premijer Ganić je kazao da je zahvaljujući snažnom programu poticaja, Zeničko-dobojska županija je lider u malinarskoj i peradarskoj proizvodnji te da značajan rast bilježi i sektor plasteničke proizvodnje, posebno u Visokom.

Kroz 28 poticajnih politika, Vlada ZDŽ-a je u 2019. godini za poljoprivredu izdvojila tri milijuna KM. U korištenju poticaja, u značajnoj mjeri sudjeluju i poljoprivredni proizvođači iz Visokog koji su samo u tijeku 2018. godine iz proračuna Zeničko-dobojske županije dobili poticaje u iznosu od 840.000 KM.

Nama u Vladi ZDŽ-a je razvoj poljoprivrede od posebnog interesa jer su zelena polja osnova našeg zdravog života, a poljoprivreda jedna od bazičnih grana našeg gospodarstva. Kupujmo i koristimo domaće poljoprivredne proizvode jer samo tako možemo osigurati razvoj naše poljoprivrede - Ganićeve su riječi.

U ime Vlade Zeničko-dobojske županije, otvaranju sajma su prisustvovali i ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Mirnes Bašić te ministar unutarnjih poslova Dario Pekić.

Prvi sajam organiziran je 2004. godine okupljajući proizvođače suhomesnatih proizvoda, po čemu je grad Visoko nadaleko poznat, a vremenom se širio i okupljao sve veći broj proizvođača iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, da bi izrastao u jedan od najprepoznatljivijih poljoprivrednih sajmova u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.