Povećat će se cijene goriva u RS, ali se još ne zna za koliko

benzinska pumpa, benzinska crpka, kontrola, cijene, inspektori, Gorivo, cijene goriva, Gorivo, poskupljenja, oil info, vijesti, Gorivo, cijene goriva, cijene goriva, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Gorivo, poskupljenje, Gorivo, Njemačka, žena, Gorivo, europa, Rusija, Gorivo, benzinske crpke, inflacija, kriza, Gorivo, cijene, Republika Srpska, benzinske crpke, italija, divljanje cijena, cijene goriva
Arhiva

Gorivo na benzinskim crpkama u Republici Srpskoj (RS) poskupjet će narednog tjedna, ali distributeri još ne izlaze sa konkretnim podacima za koliko će cijene benzina i dizela otići gore.

Kako kažu, čekaju da vide koliko će poskupjeti rafinerije, na osnovu čega će i oni odrediti cijene u maloprodaji u RS, javlja Srpskainfo.

U Grupaciji za promet naftom i naftnim derivatima pri Privrednoj komori RS kažu da se u narednom razdoblju očekuje rast cijena goriva, a za koliko, moći će reći tek u utorak.

"Već početkom tjedna koji je iza nas, kompanije iz Europe koje se bave prodajom derivata, kao i rafinerije iz kojih se distributeri opskrbljuju, povećale su cijene dizela. Razlozi poskupljenja su globalna situacija na financijskim tržištima, nepovoljna sigurnosna situacija i moguća ograničenja postojećih ruta opskrbe", kaže za Srpskainfo predsjednik ove grupacije Dragan Trišić, koji naglašava da u posljednjih mjesec dana nije bilo značajnijih promjena cijena na tržištu RS.

I iz 'Krajinapetrola' poručuju da će maloprodajne cijene naftnih derivata u RS narednog tjedna biti veće, što je posljedica naglog porasta ulaznih cijena.

"Ulazne cijene naftnih derivata u RS bit će više za od 10 do 15 pfeninga, nego trenutne maloprodajne", ističe za Srpskainfo direktor za komercijalne poslove 'Krajinapetrola' Ognjen Erić. Prema njegovim riječima, problema u opskrbi ne bi trebalo biti.