OD TRAVNJA Mostar se avionom povezuje sa dijasporom u Švicarskoj

Edelwiess avion
Ilustracija

Putnička agencija iz Zuricha pod nazivom 'ISG Travel' obradovala je bosanskohercegovačku dijasporu širom Europe najavivši letove iz Švicarske prema Bosni i Hercegovini. Naime, oni inovativnim pristupom nude veoma atraktivne pakete za turističke rute.

"Osmislili smo dolaske iz Švicarske u Bosnu i Hercegovinu tako što će naši putnici imati besplatan prijevoz do aerodroma u Zurichu iz bilo kojeg grada u Švicarskoj. Letove ćemo imati prema aerodromima u Sarajevu i Mostaru. Međutim, idemo i korak dalje. U BiH naše putnike preuzimaju renomirane bosanskohercegovačke prijevozničke kompanije koje naše klijente voze do željene destinacije", kaže direktor 'ISG Travel' agencije iz Zuricha Sulejman Gazić.

Gazić dodaje da svim putnicima omogućuju dosta pogodne brze, ali i relevantne PCR i antigenske testove za koronavirus.

"Naš cilj je da spojimo Zapad sa Bosnom i Hercegovinom, te da Bosnu i Hercegovinu približimo Europi. Naši aranžmani su dosta jeftiniji i povoljniji i tu smo zbog klijenata koji svoja krajnja odredišta biraju sami. Na taj način mi im omogućujemo najbrži dolazak na odabranu destinaciju. Sve ove mogućnosti se mogu iskoristiti ukoliko putnici aranžmane i letove osiguraju direktno putem naše agencije koja svoja predstavništvo ima na Terminalu B ciriškog aerodroma.

Našim vjernim klijentima nudimo i kupovinu multitiketa što podrazumijeva besplatne letove ukoliko su prethodno sa nama putovali najmanje pet puta. Let mogu birati tijekom cijele godine uz obaveznu rezervaciju najmanje 20 dana unaprijed", zaključuje Gazić.

Prvi let iz Zuricha za Sarajevo sa SWISS Airlines kompanijom će biti 1. travnja, a drugi let 5. travnja u 12 sati. U Sarajevo stižete u 13:30 sati i povratak je istog dana u 14:20 sati. Avion slijeće u Zurich u 16 sati.

Prvi let Zurich-Mostar-Zurich sa Edelweiss Air kompanijom je 11. travnja, dok je drugi let predviđen za 16. travanj. Polazak je u 15 sati, a dolazak u Mostar je u 17 sati. Povratak iz Mostara je u 18:10 sati, a dolazak u Zurich je u 20 sati.