Nije čudo što stalno pobjeđuju na izboru za top poslodavca: Visoke plaće, daju najizdašniju božićnicu

dm, poslodavci

E, da je dobit posao u dm-a, mantra je to koju brojni hrvatski radnici i još više oni što traže posao ponavljajaju svakog prosinca kad čuju da ova njemačka tvrtka svojim radnicima umjesto simbolične božićnice, kakvu većina zaposlenih prima, daje cijelu 13. plaću. 

I to ne bilo kakvu, nego za hrvatske prilike odličnu plaću. Prosječna neto plaća u dm-u lani je iznosila skoro 10.000 kuna s tim da ovaj najveći drogerijski lanac u Hrvatskoj zapošljava preko 1300 radnika. Osim u dobra primanja, ova tvrtka puno ulaže i u edukaciju svojih radnika, ali i u radnu atmosferu.

I svojom zadnjom odlukom uprava dm-a je pokazala kako brine o svojim radnicima. Dali su slobodan dan svim roditeljima prvašića!

- Prvi dan škole važan je događaj ne samo za prvačiće, nego i za njihove roditelje. Stoga smo odlučili roditeljima prvašića pružiti mogućnost da taj dan budu uz svoju djecu, otprate ih u školu te ih po završetku prvog dana dočekaju u školskom dvorištu i podijele s njima dojmove oko svega novoga što su taj dan doživjeli – izjavila je Alida Čović Mezet, menadžerica Razvoja ljudskih resursa dm-a.

Ove godine slobodan dan povodom početka školske godine iskoristit će 42 dm zaposlenika, čiji će prvačići dobiti i simbolične poklone.

- U našoj poslovnoj zajednici želimo postići atmosferu u kojoj će ciljevi i vrijednosti firme biti usaglašeni sa životnim ciljevima i vrijednostima svih naših zaposlenika. Oni su naša najveća snaga te i na ovaj način želimo pokazati da smo tu jedni za druge u svim trenucima a naročito onim izazovnim“ – dodala je Čović Mezet.

I zaključno, ne treba se čuditi što je dm već godinama na tronu kada je u pitanju istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj. U istraživanju portala MojPosao, provedenom tijekom 2018. i 2019. godine, sudjelovalo je gotovo 20.000 ispitanika i oni su deseti put zaredom dm svrstali u top poslodavca.