MEĐUNARODNA ORGANIZACIJA RADA Razvoj zapošljavanja žena i mladih

ILO, zapošljavanje, ministri, projekt
MCP

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je u Sarajevu s ravnateljem Ureda Međunarodne organizacije rada (ILO) za srednju i istočnu Europu Markusom Pilgrimom o projektima koje ta organizacija provodi u BiH.

Pilgrim je informirao ministricu Gudeljević o dosadašnjim aktivnostima koje su provedene u Bosni i Hercegovini, posebice naglašavajući značaj projekta koji je implementiran u suradnji s njemačkim GIZ-om i UNDP-om, koji financira Europska unija, a čiji fokus je na razvoju poduzetništva i zapošljavanju žena i mladih.

Rekao je da je uspješno proveden projekt lokalnog partnerskog zapošljavanja u okviru kojeg je oko 2000 ljudi obučavano, a oko 600 je zaposleno. Pilgrim je najavio mogućnost za pokretanje druge faze projekta s ciljem suradnje s lokalnim zajednicama u zapošljavanju.

ILO,zapošljavanje,ministri,projekt

Ravnatelj ILO za srednju i istočnu Europu Markus Pilgrim podsjetio je da je 2015.godine istekao Program dostojanstvenoga rada za Bosnu i Hercegovinu. Imajući u vidu da dokument definira suradnju pojedinih država s ILO, izrazio je očekivanje da će novi dokument uskoro dobiti suglasnost svih razina vlasti za potpisivanje.

Ministrica civilnih poslova Ankica Gudeljević naglasila je da je stvaranje ambijenta u kojemu će mladi pronalaziti svoje mjesto u društvu i mogućnosti zapošljavanja, jedan od osnovnih prioriteta na kojem će raditi. Iskazala je i spremnost za daljnju suradnju s Međunarodnom organizacijom rada na projektima zapošljavanja u Bosni i Hercegovini, stoji u priopćenju.