MAGLA Brojni letovi iz Sarajeva otkazani ili odgođeni, a Zračna luka Mostar zjapi prazna unatoč idealnom vremenu

Aerodrom zračna luka Sarajevo magla
Klix

Kako je jutros Sarajevo okovano smogom i maglom, smanjena vidljivost uzrokovala je probleme i zračnom prometu te je zbog toga otkazano nekoliko letova za Istanbul, a većina zakazanih u jutarnjim satima je odgođena.

Kako je za Klix potvrdila stručna suradnica za odnose s javnošću Međunarodnog aerodroma Sarajevo Belma Čureković, dva leta Turkish Airlinesa za Istanbul otkazana su zbog smanjene vidljivosti.

Također, prema informacijama na web stranici zračne luke let Anadolu Jeta za Istanbul koji je zakazan za 14:05 je otkazan. Većina drugih letova zakazanih u jutarnjim satima su odgođeni te će tako polasci za Zurich, Frakfurt i Dortmund dodatno kasniti.

Dolasci iz Zuricha, Charleroia i Frankfurta također neće sletjeti na vrijeme. Čureković je kazala da će se za ostale letove vršiti procjena tijekom dana u zavisnosti od vremenskih prilika i nivoa vidljivosti.

Pojasnila je kako se situacija može brzo promijeniti te kako je sinoć došlo do iznenadnog poboljšanja vidljivosti na 1.000 metara nadmorske visine te je zrakoplov WizzAira uspio sletjeti na ovu zračnu luku, navodi Klix.

U isto vrijeme mostarska zračna luka zjapi prazna unatoč idealnim vremenskim uvjetima, sunčanom i vedrom danu, te vrlo maloj brzini vjetra.