LiNK MOSTAR Preko 80 uspješnih projekata i 8 milijuna eura za domaće gospodarstvo

Alisa Gekić, LiNK

U Mostaru je održana svečana skupština Udruge za poduzetništvo i posao LiNK Mostar povodom 20 godina uspješnog djelovanja na podršci ekonomskom razvoju regije Hercegovina. Na skupštini je izvršen osvrt na dva desetljeća intenzivnog rada i izražena čvrsta volja za nastavak rada u budućnosti.

80 projekata i 8 milijuna Eura uloženo u razvoj domaćeg gospodarstva

U radnom dijelu Skupštine, direktorica Centra usluga, gđa. Alisa Gekić, je predstavila ključna postignuća Udruge LiNK. Naglašeno je kako Udruga LiNK značajno poboljšava absorpcijski kapacitet za korištenje međunarodnih fondova, pri čemu je implementirano više od 80 projekata vrijednosti 8 milijuna EUR.

Sva ta sredstva su kroz različite projekte uložena u razvoj domaće privrede.

„U okviru projekata izvršena su značajna ulaganja u razvoj malog gospodarstva koja su dovela do uspostave značajne poslovne infrastrukture za rad MSPa (dva poslovna inkubatora), nabavka specijalizirane opreme za rad MSP, uspostava dva reciklažna dvorišta i 48 mjesta za selekciju otpada, više od 2000 MSP su direktni korisnici usluga, više od 3000 mladih osoba ojačalo kapacitete za tržište rada, više od 100 novih biznisa otvoreno i 1.000 novih radnih mjesta otvoreno, mapirano 150 km staze za pješake, modernizirana dva muzeja, uspostavljeno 8 prodajnih mjesta meda, prvi kreditno garancijski fond u vrijendosti 6 milijuna KM, te brojni drugi rezultati“, istanknula je gđa. Gekić.