Legendarni fotograf Šime Strikoman podijelio milenijsku fotografiju djelatnika Aluminija 2006. godine

Milenijska fotografija Aluminij

Poznati fotograf Šime Strikoman na svom Facebook profilu prisjetio se milenijske fotografije djelatnika Aluminija koja je zabilježena 18. listopada 20006. godine.

Povom za objavu bile su lijepe vijesti o ponovnom pokretanju proizvodnje u Aluminiju Mostar.

"Druga fotografija u Mostaru, gotovo u isto vrijeme na isto mjestu, pripremana je studiozno, planski i to uz pomoć cijelog kolektiva, a naročito gospodina Jure Muse, zamjenika generalnog direktora. Dogovorili smo i uspješno realizirali sudjelovanje radnika svih triju smjena na snimanju, zajedno s rukovodstvom i upravom.

Snimalo se u 9 sati ujutro zbog dobrih svjetlosnih uvjeta. Na sceni ispred velikog skladišta gotovih proizvoda danima su se slagali gotovi proizvodi, trupci i blokovi, potpuno se obojao vodotoranj. Za potrebe snimanja dovedena je dizalica visoka 35 metara. Nakon uspješno snimljene prve scene za 72. Milenijsku fotografiju, cijeli kolektiv se posložio u drugu u obliku velikog loga „Aluminija“, koja će u Knjizi milenijskih fotografija biti evidentirana kao:

73. Milenijska fotografija Šime Strikomana

Ovim prikazom doživljenog stvaralaštva kojem pridružujem dvije Milenijske fotografije, izražavam zadovoljstvo što sam ozbiljnom i profesionalnom suradnjom dobio veliko priznanje za rad na projektu Milenijske fotografije, napisao je Šime Strikoman u svojoj objavi.

Sadržaj se učitava...