FOTO  Hercegovina info u posjeti Vinariji Zvonko Bogdan

"Kad nebo ne bi voljelo vino, zar bi ga gajila sunčeva toplina?" Stara mudrost. Sudeći po njoj, nebo nad subotičko-horgoške pješčarom voli vino, jer ga sunčeva toplina grije preko 2000 godina. Dio te lijepe tradicije nastavlja "Vinarija Zvonko Bogdan", moderna vinarija, smještena u ovom tradicionalnom vinskom kraju, na istočnoj obali jezera Palić, na krajnjem sjeveru Vojvodine. Specifičan teren, umjereno kontinentalna klima i kvalitetne sorte vinove loze stoljećima daju vina harmoničnog okusa, vrlo intenzivnog mirisa i mekanih tanina.

"Vinarija Zvonko Bogdan" okružena je s 17 hektara vinograda, a dodatnih 9 hektara nalazi se na obali susjednog jezera Ludaš.

Kroz samu vinariju i njezine pogone našu ekipu su proveli ljubazni domaćini, a u našoj fotogaleriji pogledajte kako izgleda jedna moderna vinarija i sami vinogradi. Vina iz Vinarije Zvonko Bogdan već su postala brand na području Srbije i Vojvodine, a uskoro će se moći kupiti i u BiH. Ukoliko Vas put nanese u ove krajeve posjetite ovu Vinariju i imat ćete što za vidjeti, ali i probati vina koja se tu proizvode.

HERCEGOVINA.info