VELIKA AKCIJA POLICIJE Sedam osoba uhićeno zbog uzgoja droge u četiri zemlje, među njima je i BiH

Policija uhićenje Subotica MUP Srbije
MUP Srbije

Sedam osoba koje su označene kao dio organizirane kriminalne grupe koja se bavila uzgojem i prodajom marihuane uhićeno je danas, dok osma osoba nije nađena na adresi i pretpostavlja se da se nalazi u bijegu.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) su, u zaštitnim odijelima, sa gas maskama na licima kako bi ih štitila od eventualnih isparenja, naoružani i sa štitovima upali u laboratorij marihuane u Subotici (Vojvodina).

Oni su razvalili jedna vrata koja su vodila ka laboratoriji, a pri otvaranju drugih su zatekli muškarca koji je odmah legao na pod i nije se opirao uhićenju. Policajci su mu stavili lisice na ruke i nastavili dalje.

Laboratorija koju su policajci prolazili bila je sva u aluminijskoj foliji, a sa plafona su visile velike cijevi za ventilaciju. Policija je prošla kroz više prostorija u kojima je bio velik broj zasada marihuane kao i 'gotov proizvod', osušeni komadi koji su se nalazili na različitim policama.

Pripadnici UKP su upali i u stanove osumnjičenih članova kriminalne grupe, savladali su jednog od osumnjičenih koji je u stanu bio samo u majici i donjem vešu i pronašli su veći iznos novca u eurima i dinarima, prenosi Telegraf. Osumnjičeni su nakon uhićenja sprovedeni u prostorije Službe za borbu protiv organiziranog kriminala (SBPOK).

Uhićeni su: I. S. (45), za kojeg se sumnja da je organizator kriminalne grupe, i pripadnici te grupe G. Č. (43), N. Z. (50), A. D. (34), R. D. (60), S. D. (59), i M. R. (43), dok se za 47-dišnjim muškarcem intenzivno traga.

Sumnja se da su oni dio organizirane kriminalne grupe koja je prethodnih godina na teritoriju Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Austrije u ilegalnim laboratorijama uzgajala marihuanu u vještačkim uvjetima koju su potom, kako se sumnja, pripadnici organizirane kriminalne grupe prevozili i prodavali širom Europe.

U akciji koja je rezultat zajedničkog rada pripadnika MUP Srbije i policija Republike Srpske, Slovenije i Austrije, u prethodnom razdoblju, uhićeno je više osoba, uglavnom državljana Srbije, dok je na teritoriji tih zemalja pronađeno ukupno 12 ilegalnih laboratorija za uzgoj marihuane i zaplijenjeno oko 1.000 kilograma marihuane, 11 kilograma amfetamina, kao i veća količina oružja, namjenski prepravljana vozila za transport narkotika, oko 600.000 eura, kao i velika količina opreme koja je korištena za uzgoj marihuane.

U ovoj akciji, na teritoriji Subotice, otkrivena je jedna laboratorija za proizvodnju marihuane u vještačkim uvjetima sa oko 500 sadnica kanabisa. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz kaznenu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiteljstvu, piše Telegraf.