Dozvole za proizvodnju struje firmama iz Mostara i Širokog Brijega

Fotonaponska elektrana
Ilustracija

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) na današnjoj je redovitoj sjednici izdala dozvole za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE podnositeljima zahtjeva: Pero Zenica d.o.o. za solarnu fotonaponsku elektranu u naselju Liješnica, općina Maglaj i Auto Lijanovići d.o.o. Mostar za solarnu fotonaponsku elektranu u naselju Bišće polje, Grad Mostar. 

Imateljima FERK-ovih dozvola za proizvodnju električne energije GSL Auto centar d.o.o. Gornji Vakuf i Gala-sol, vl. Domagoj Galić iz Širokog Brijega izdane su izmijenjene i dopunjene dozvole za rad.

Dozvola za opskrbu električnom energijom - dozvola II. reda, izdana je podnositelju zahtjeva Danske Commodities BH d.o.o. iz Sarajeva, dok je gospodarskom društvu Zlata-trans d.o.o. Sarajevo izdana izmijenjena i dopunjena dozvola za transport naftnih derivata cestovnim prometom.

FERK je na kraju donio tri rješenja po žalbama kupaca na akte koje su donijela dva elektroprivredna poduzeća, navodi se u priopćenju iz ove komisije.