Cvijanović: Mijenjati kadrove sve dok ne dođu oni koji će poslovati pozitivno

Željka Cvijanović, Sarajevo, Željka Cvijanović, gospodarstvo, rezultati, Željka Cvijanović, SNSD, formiranje vlasti, Željka Cvijanović, neformiranje vlasti, Željka Cvijanović, Božić, čestiitka

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas kako očekuje da broj radnika u javnim poduzećima bude srazmjeran potrebama i da te tvrtke ne nose teret obaveza koje nisu neophodne.

"Onda ćete imati bolji poslovni rezultat" – istakla je Cvijanović u izjavi novinarima i naglasila da podržava stav Vlade kako se trebaju mijenjati i pozivati na odgovornost ljudi, sve dok ne dođu oni koji će poslovati pozitivno.

Dodala je da javna poduzeća poput "Šuma" i "Elektroprivrede" mogu ostvariti dobre rezultate, ali da područje putničkog prijevoza u Željeznicama i u RS i u drugim zemljama nije rentabilan.

"Prijevoz tereta ovisi od razvijenosti industrije i gospodarstva. Ne očekujem tamo veoma pozitivne rezultate, ali očekujem da je broj radnika srazmjeran potrebama i da te firme ne nose teret obaveza koje nisu nužne. I onda ćete imati bolji poslovni rezultat" - rekla je Cvijanović.

Istakla je kako trebju opstati javna poduzeća sve dok postoji šansa za to.

"Zašto bi 'zaključali' javna poduzeća, koja predstavljaju podsticaj za razvoj gospodarstva i ukupno društvo" – rekla je Cvijanović.

Dodala je i da se provode određene mjere u tim poduzećima, koja su dužna izvršavati svoje obaveze i budu financijski disciplinirana.

"Mijenjat ćemo ljude sve dok ne dobijemo one koji znaju šta je financijska disciplina" , dodala je.