Cvijanović: Mijenjati kadrove sve dok ne dođu oni koji će poslovati pozitivno

Cvijanović: Mijenjati kadrove sve dok ne dođu oni koji će poslovati pozitivno

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas kako očekuje da broj radnika u javnim poduzećima bude srazmjeran potrebama i da te tvrtke ne nose teret obaveza koje nisu neophodne.

"Onda ćete imati bolji poslovni rezultat" – istakla je Cvijanović u izjavi novinarima i naglasila da podržava stav Vlade kako se trebaju mijenjati i pozivati na odgovornost ljudi, sve dok ne dođu oni koji će poslovati pozitivno.

Dodala je da javna poduzeća poput "Šuma" i "Elektroprivrede" mogu ostvariti dobre rezultate, ali da područje putničkog prijevoza u Željeznicama i u RS i u drugim zemljama nije rentabilan.

"Prijevoz tereta ovisi od razvijenosti industrije i gospodarstva. Ne očekujem tamo veoma pozitivne rezultate, ali očekujem da je broj radnika srazmjeran potrebama i da te firme ne nose teret obaveza koje nisu nužne. I onda ćete imati bolji poslovni rezultat" - rekla je Cvijanović.

Istakla je kako trebju opstati javna poduzeća sve dok postoji šansa za to.

"Zašto bi 'zaključali' javna poduzeća, koja predstavljaju podsticaj za razvoj gospodarstva i ukupno društvo" – rekla je Cvijanović.

Dodala je i da se provode određene mjere u tim poduzećima, koja su dužna izvršavati svoje obaveze i budu financijski disciplinirana.

"Mijenjat ćemo ljude sve dok ne dobijemo one koji znaju šta je financijska disciplina" , dodala je.