Bingo 'kupio' dva gospodarska društva

Rukovanje
Ilustracija

Osnivač društva 'Bingo' d.o.o. export-import Tuzla, te osnivač društava 'Mika-Prom' d.o.o. Tuzla i 'Sule-Pharm' d.o.o. Tuzla dana 25. svibnja 2020. godine donijeli su odluku o namjeravanoj reorganizaciji - pripajanju ova dva društva, društvu 'Bingo' d.o.o. export-import Tuzla, piše portal Akta.ba.

Kako se navodi u odluci, 'Bingo' d.o.o. export-import Tuzla, kao jedini osnivač i član navedenih firmi namjerava izvršiti njihovu reorganizaciju.

Društva 'Mika Prom' d.o.o. Tuzla i 'Sule -Pharm' d.o.o. Tuzla će se pripojiti društvu sljedniku 'Bingo' d.o.o. export-import Tuzla prijenosom cijele svoje imovine, prava i obaveza na društvo sljednika bez provođenja postupka likvidacije, a društvo sljednik će preuzeti imovinu, prava i obaveze pripojenih društava i time postati pravni sljednik pripojenih društva.

U skladu sa članom 66. Zakona o gospodarskim društvima u Federacije BiH obavještavaju se i pozivaju povjeritelji društava sudionika da u društvu 'Bingo' d.o.o. export-import Tuzla sa sjedištem u ulici Bosanska poljana bb, Tuzla, mogu izvršiti uvid u Nacrt Plana reorganizacije, prijedloge odluka o pripajanju, te prijedlog ugovora o pripajanju društava 'Mika Prom', d.o.o. Tuzla i 'Sule -Pharm' d.o.o. Tuzla društvu 'Bingo' d.o.o. export-import Tuzla.

Također, u javnosti se spekulira kako bi se firma 'FIS' iz Viteza trebala pripojiti kompaniji 'Bingo', ali još uvijek nema službenih informacija o tome.