EU ili YU?!

Primjer je BiH. Ako ta zemlja ne može uspjeti, onda ni veliki projekt EU nema perspektivu.“

E sad, evo riskiram i košulju, i kragnu!

Zašto onda navedeni naslov o  opstanku YU ne bi mogao odgovarati, ako svi znamo da je BiH u stvari bivša YU u malom?!

Pogotovu ako se zna:

1.      Jugoslavija, brojčano puno bogatija različitim narodima, bila je puno više Europa u malom, nego li je to trenutno dvonacionalna BiH u kojoj su Muslimani i Srbi, Hrvatima - kao trećem konstitutivnom narodu, sveli  prava ispod razine nacionalne manjine koja imaju manjine u bilo kojoj današnjoj europskoj demokratskoj državi?!

2.      Ono što su u bivšoj YU činili Srbi i Beograd  krajem 80-ih i pocetkom 90-ih, u čemu je razlika u odnosu na unitarizam i hegemoniju koju  danas čine Muslimani i Sarajevo u današnjoj BiH u kojoj Hrvati imaju manja prava nego su ih imali u bivšoj YU?!

3.      Znači li to da će i Hrvatska u EU imati ista prava kao i Hrvati u BiH i želi li to hrvatski narod kao što mu to preporučuje istarski „Europejac“ koji se obogatio tako što je malverzacijama za par kuna kupio u Istri čitavo selo, još ga je preuredio (s čijim novcima) za etno turizam ?!

4.      Koliko čovjek mora biti idiot i licemjer ako, kao Jakovčić, želi sklepati neravnopravnu BiH i pri tome istovremeno cijepa Hrvatsku traženjem autonomije za Istru?!

Po Jakovčiću, Hrvati u Istri imaju pravo na autonomiju i to unutar svojeg hrvatskog naroda i unutar nacionalne države Hrvatske, a Hrvati u višenacionalnoj BiH u kojoj su majorizirani i obespravljeni od Muslimana i Srba, tamo Hrvati nemaju pravo na isto to, odnosno svoj entitet?! Može li nešto biti zdrava logika, ako se pokazuje kao  kontinuirano ludilo i bezobrazluk tipa Jakovčić?!

Prste dalje od BeHa Hrvata, vi koju Hrvatsku i Hrvate volite jer ste u njoj postali tajkuni, moćnici i mračni tipovi izvan dometa zakona!

Hebite se o svojem trošku, a Hrvatima BeHa kad već ne želite pomoći, onda ih ostavite na miru i ne odmažite im!

Idite malo u Bruxelles gdje jedna valonska obitelj ne može kupiti kuću u flamanskom dijelu, zbog zaštite „nacionalnog sklada“ i “neintegriranosti”, kao što je to i nedjeljni večernji dnevnik HRT-a objavio (02.05.2010)?! Naime u Belgiji Flamanac ili Valonac, moraju provesti minimum šest godina u suprotnoj administrativnoj jedinici, ako tamo žele posjedovati nekretninu. I da ne bi bilo zabune -  Flamanci i Valonci ne žive u BiH, nego se njihov “europski duh tolerancije” nastanjuje unutar “jedinstvene”, Zapadne, demokratske i civilizirane Belgije u kojoj se nalazi čak i Bruxelles kao prijestolnica EU-a ?!

Eto, nije Belgija na zaostalom  Balkanu. Iako je dvonacionalna, a ne tronacionalna kao BiH,  iako su za razliku od BiH dva naroda Flamanci i Valonci razgraničeni svatko u svojem „entitetu“, svakih tri-četiri mjeseca na saveznom nivou pada Vlada jer Flamanci i Valonci traže razdruživanje i izlazak iz Belgije. U ovoj duboko podijeljenoj zemlji, nitko od europskih mutikaša ne predlaže i ne natura  „Visokog predstavnika“,  niti guraju dvije noge u jednu cipelu, niti ultimativno zahtijevaju bratstvo i jedinstvo kao što se to čini u višenacionalnoj BiH. Pri tome ne smijemo zaboraviti:  za razliku od nedavne BeHa ratne prošlosti, Flamanci i Valonci nemaju iza sebe krvavi rat s katastrofalnim posljedicama u obliku stotina tisuća ubijenih i raseljenih. Pa ipak, upravo  u BiH, razni eruopski GUBErnatori trpaju tri noge (naroda) u dvije cipele (entiteta) pri čemu jedan narod ima monopol na status žrtve i ekskluzivnu istinu?! Ovakvo licemjerje eruopskih političara ne bi pojeo ni gladan pas sve da je premazano maslacom.   Jos nam ti i takvi dolaze posvetiti kuću?! Ako riba smrdi od glave, a ne od repa, neka onda europska i Jakovčićeva internacionala krene od bruxelleske glave, a ne od balkanskog repa. Može im se slobodno pridružiti i onaj krivokletnik Mesić.

Victor Hugo je rekao; “Usudite se, to je cijena napretka”.

Točno!!! I zato, neka onda “hrvatska” internacionalistička i autonomaška partija, krene od EU koja je primjer  Jakovčiću, tajkunskom pizdovanu minorne regionalne stranke. Neka ide u EU u boj za idealistički građanski idotizam svoj, a ne poturati ga susjednoj državi nad kojom mogu natresati gaće ama baš svi, pa čak i Turci, samo ne oni koji u njoj žive, a slučajno se zovu Hrvati nad čijom sudbinom eksperimentiraju i Kurta i Murta. I to za ogromne novce u vlastiti džep. Pravi savršeni tajkunski birokrati koji donose ucrvane naputke i dekrete, a pri tome ne snose nikakvu odgovornost, niti će ostati živjeti u ovoj nesretnoj dolini suza.

Hrvati BeHa žele i traže, kako od međunarodne zajednice, tako i od Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Zagreba i Beograda, (koji će nam Turska u razgovorima), ili tri entiteta -  tri ravnopravna naroda u BiH po razvikanim europskim načelima o ravnopravnosti, ili neka sve države nastale raspadom Jugoslavije sve skupa vratite u piz** materinu, odnosno u jebenu YU. Hrvati BeHa ne žele i neće biti taoci ničije samostalnosti, a još manje moneta za politikantsko potkusurivanje. Ili su svi slobodni i ravnopravni, ili neka međunarodnjaci sve strpaju nazad u YU luđačku košulju, a ne u bosnistansku u kojoj luđaci trebaju biti samo Hrvati.  Eee,  komu se ne ide u nekakvu ponovnu YU, taj će  sigurno znati zašto se BeHa Hrvatima ne ostaje u ovakvoj, po Hrvate nakaradnoj BiH. Sve što Hrvati zatraže mimo onog što druga dva naroda već  imaju, odmah ih kaznite s daljim iseljavanjem i doživotnim predsjednikom kojeg će Hrvatima opet birati Muslimani.

Hajdemo junaci!

Ili ćemo biti svi ludi i neravnopravni, ili svi pametni i ravnopravni. Amen!

Crovata/posavski-obzor.info