eroGAG  STRUKA ZBUNJENA Gordana Ž. (52, Čapljina) pokušala virtualnom korona asistentu Andriji dati pršut

Andrija erogag pršut
Ilustracija / hercegovina.info

Cjelokupna javnost je okrenuta borbi protiv globalnog koronavirusa, diže se moral, iznalaze se kreativne ideje i rješenja, a jedna od njih je i Andrija – virtualni asistent koji građanima pomaže stručnim odgovorima na pitanja vezana za navedenu pošast. No jedan presedan je cijeli slučaj učinio pomalo bizarnim.

Naime, Čapljinka Gordana Ž. je putem Whatsapp aplikacije probala Andriji, kao znak zahvale za njegovu velikodušnost i pomoć, pokloniti ni manje ni više nego pršut. Sina joj je, naime, mučio kašalj uzrokovan, kako se ispostavilo, proljetnom alergijom.

Cijeli slučaj bi možda i prošao nezapaženo da Gordana nije u tom koraku naišla na prepreku. Suočivši se s limitiranim i krutim funkcionalnostima aplikacije zaputila se na granični prijelaz na Bijači - sačekati autobus.

'Nije zgodno ali štaćeš. Rekla sam mu, neka te gori. Pridurat će se i ovo, a u šatoru mi nećeš spavat.'

Govori Gordana i pojašnjava usput da joj se sin nalazi na studiju u Zagrebu, gdje je i ostao 'zarobljen' zatvaranjem granica.

Cijeli slučaj potvrdili su nam i u nadležnom MUP-u, gdje su posvjedočili o pronađenom paketu na granici na kojem je pisalo ANDRIJA 00385 99 775 3049. Pokušaj kontaktiranja s njim ostavio je u čudu i najiskusnije kolege.

S druge strane struka je ujedinjena u osudi, kako ovog poteza, tako i ove prakse kao takve. S treće pak strane, požrtvovna Gordana je nepokolebljiva:

'Znam ja što sam išla i što sam slala. Ono je meni dite izličilo priko mobitela, a zna se šta je red. To ti danas slabo iko oće učinit i ko te zna, a kamoli vako. Bi li mu vi spremili kažite mi.'

_______
Tekst je satiričnog sadržaja i svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama, organizacijama, mjestima i događajima je slučajna.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.