eroGAG  SKANDALOZNO Maloljetnicima u Hercegovini zabranjeno klađenje

Djeca bingo
eroGAG / Ilustracija

Ono što se šuškalo po kuloarima, nažalost po golobrade strastvene kušače igara na sreću, postalo je i noćna mora. Kako saznajemo, ovdašnje vlasti su donijele izmjene rigoroznog zakona kako praktično klađenje maloljetnika više i teoretski nije dozvoljeno.

Ovakva odluka je očekivano naišla i na kritike onih kojima je najviše stalo do te djece - njihovih roditelja. Za naš portal Miljenko (47) je izjavio da je ovo sramotno što se radi i udar na najranjivije u našoj sredini, a kao razlog kritike je naveo da njegov sin već tjednima šverca ponudu među knjigama i da kući nekada jednostavno nije moguće pregledati čitljivo tajlandsku košarku čiju štetu najviše uzrokuju debeli udžbenici.

Dječji pravobranitelji ne vide ništa sporno u klađenju maloljetnika te u svoju argumentaciju stavljaju to kako je u porastu sve veći broj djece zna brojati do 49 upravo zbog binga, a oni uporniji kojima je latvijski loto rutina - čak do 87.

Pred društvom, školama i kladionicama je veliki izazov. Određene kladionice su bile toliko blizu školama da se u njima znao odvijati i tjelesni odgoj, ali samo u svrhu sportskog klađenja.

Ova odluka primijenit će se i na najmlađe uzraste u popularnim jaslicama. Tamošnji odgajatelji morat će pronaći zamjenu za bingo kuglice putem kojih su djeca raspoznavala boje.

Iz jedne osnovne škole su nam priopćili da su prve simptome kod djece primijetili kad je mali Marko kući kao ocjenu rekao "od 2 do 3", dok je zabrinjavajući podatak da sve više logopeda muku muči sa školarcima koji ne mogu izgovoriti pravilno slučajni (listić) nego izgovaraju sjućajni.

Nastavnike prirode brine manjak poznavanja domaće flore i faune. Naime, na pitanje o tome koji pas im je najdraži na svijetu, djeca bi odgovorila: Šestica!

Udruga profesora je također izrazila brigu oko pasivnosti učenika koji ne pokazuju nikakav interes u bilo kakvoj društvenoj i kako se oni sjećaju vremena kad je cijeli razred Strojarske škole pobjegao jer su, kako su naveli, "natezali" Baghdatisa u obližnjoj prodavaonici sreće i brze zarade.

_______
Tekst je satiričnog sadržaja i svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama, organizacijama, mjestima i događajima je slučajna.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.