eroGAG  Donosimo: Stipe Božić kreće s ekspedicijom penjanja na smeće u Mostaru

Mostarsko smeće erogag
Ilustracija / hercegovina.info

Stipe Božić, poznati hrvatski alpinist i pustolov odlučio se u sutonu karijere za jedan neobičan pothvat nakon što je obišao i najzahtjevnije svjetske vrhove. Naime, Stipe i njegova dva najbliža suradnika s kojima je dijelio i dobro i zlo svih ovih godina, odlučili su napasti sami vrh mostarskog smeća!

Stipin najbliži suradnik nam je otkrio kako su pripreme tekle studiozno i naporno te da su zbog lake pristupačnosti i uređenosti izbjegli popularnu berlinšku deponiju kao i da zagrebački Jakuševac nije dovoljno izazovan.

Prvi dio priprema odrađen je u dvije etape, europska i južnoamerička, probnim usponima na Mont Blanc i Aconcaguu. Sada slijedi posljednja faza: „Zadnjih tjedan dana smo na periferiji grada gdje intenzivno vježbamo za krajnji poduhvat – napasti sami brijeg centra grada“.

O svemu se oglasio i sam Božić koji je za naš portal izjavio: "Da, izazov je ogroman. Mislim da je cijela ekipa spremna, dugo smo radili na ovome, a posebna prepreka bi mogao biti fenomen da što budemo išli više prema vrhu imat ćemo više zraka, što je jedinstveno u dosadašnjem iskustvu te smo poslušali najuglednije pulmologe da u prve 2/3 uspona koristimo najviše zraka".

Nadamo se da će se sve dobro završiti te da će ova hrabra i ambiciozna ekipa uspješno izvršiti svoj željeni pothvat i vratiti pravi sjaj ovom mostarskom simbolu koji stoji tik uz rame Starome Mostu. 

Ukoliko uspiju u svome naumu i dođu do samog vrha mostarskog smeća, očekuje ih sjajan pogled. Prema nekim procjenama, s ove visine se naziru Dinaridi, Troglav te novi mandat Ljube Bešlića.

_______
Tekst je satiričnog sadržaja i svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama, organizacijama, mjestima i događajima je slučajna.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.