DOŽIVOTNI ZATVOR Državljanin BiH osuđen u Njemačkoj, sin mu je pričao o bogatoj ženi koju je odlučio opljačkati, a onda ju je i ubio

Policijski dužnosnici, Njemačka, ubojstvo, Njemačka, istraga, pucnjava, Njemačka, ubojstvo, Anil G., doživotna kazna , München, Njemačka, državljanin bih, doživotni zatvor, ubojstvo, austrija, dječiji doplatak , bračni par, austrija, Klagenfurt, državljanin bih, ozljeđivanje, Hrvat, Njemačka, zlostavljanje

Sud u Münchenu nedavno je osudio Milana R. (53), državljanina Bosne i Hercegovine zbog ubojstva umirovljenice Mire Kostov (67), državljanke Srbije. Ubojstvo se dogodilo u prosincu 2020. godine, a kako piše njemački Bild, Milan R. je proglašen krivim po svim točkama optužnice, prenose Nezavisne novine.

Upravo je optužnica ta koja i govori nešto više o ovom zločinu, ali i osuđeniku i njegovoj žrtvi. Naime, Milan R. je naveo da je po zanimanju mašinski inženjer, koji je pola svog života proveo u zatvoru.

Udario je najmanje osam puta

''Volio bih da mogu vratiti vrijeme unazad'', bilo je sve što je Milan R. rekao pred sudom, gdje nije želio iznositi obranu.

Kako stoji u optužnici, Milan R. je za bogatu umirovljenicu saznao od svog sina, koji je kratko vrijeme stanovao kod nje. Sin mu je, po dolasku u BiH, ispričao o bogatoj ženi koja posjeduje nekoliko imanja, a kod koje stanuju građevinski radnici kojima stanarinu naplaćuje u gotovini, pa je Milan R. skovao plan.

Stigao je u München i uputio se u kuću Mire Kostov. Popeo se preko ograde, otvorio prozore u prizemlju, ali je Kostov, koja je čula buku, stala ispred njega. Udario ju je oštrim oruđem najmanje osam puta, sve dok nije pala na zemlju u lokvi krvi. To mu nije bilo dovoljno, pa ju je udario u glavu - navodi se u optužnici, piše Merkur.de.

Uhvaćen na granici BiH i Srbije

Milan R. se dan nakon zločina autobusom vratio u BiH, da bi ga nekoliko mjeseci kasnije, točnije 1. travnja, srbijanski policajci uhitili na osnovu međunarodne potjernice dok je pokušavao prijeći granicu iz BiH u Srbiju.

Kasnije je isporučen minhenskoj policiji, a javni tužitelj podigao je optužnicu za ubojstvo iz koristoljublja i za prikrivanje drugog zločina.

Odao ga je DNK trag ispod žrtvinih noktiju, na osnovu čega je policija ušla u trag Milanu, te raspisala potjernicu. Radi se o Milanu Reljiću, koji je bio svjedok pokajnik u predmetu "Trezor" kojim je obuhvaćeno više optuženih za pljačke u kojima je ukradeno oko dva milijuna KM, pišu Nezavisne novine.