VIDEO  Don Damir Stojić u prepunoj Franjevačkoj: "Isus je živ!"

don Damir Stojić, don damir, Mostar, Franjevačka crkva
Screenshot

Don Damir Stojić, poznati hrvatski svećenik gostovao je sinoć u Franjevačkoj crkvi u Mostaru te održao predavanje za mlade, ali i sve koji su htjeli nazočiti susretu. Franjevačka mladež iz Mostara organizirala je otvoreni susret u sklopu svojih redovnih susreta te za gosta pozvali don Damira.

Crkva, koja je još u fazi rekonstrukcije, bila je mala za sve one koji su htjeli sudjelovati na predavanju i slavljenju. Tema susreta bila je "U svijetu imate muku, ali hrabri budite - ja sam pobijedio svijet", citat iz Ivanova evanđelja. Stojić se u svom predavanju dotakao i osobnog svjedočanstva koje je povezao s temom, a na kraju se dotaknuo i situacije oko aktualne pandemije koja u mnogima izaziva strah, tjeskobu, nezadovoljstvo ili frustraciju.


Don Damir Stojić je hrvatski svećenik hercegovačkog porijekla, a najmlađi je od tri sina obitelji hrvatskih iseljenika u Kanadi. Osnovnu i srednju salezijansku školu završio je u Kanadi. Studij teologije diplomirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu na temu "Teološko značenje golotinje u Svetom pismu" 2002. godine.

Kao salezijanski redovnik poznat je po upornom i plodonosnom radu s mladima, a dugo godina bio je studentski kapelan, vodio studentske vjeronauke, ali i okupljao zajednice koje danas čine neizostavni dio katoličke javne scene poput Nove Eve i Božje Pobjede.

Ovaj tjedan je duhovno bogat za Mostarce budući da će Blanka Vlašić, hrvatska trofejna sportašica, u četvrtak održati predavanje u mostarskoj Katedrali.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.