DODANA NOVA TOČKA OPTUŽNICE Počela privođenja navijača AEK-a zbog sukoba s Boysima

AEK navijači sud

Posljednja, treća skupina navijača zagrebačkog Dinama Bad Blue Boysa ispitana je jutros na sudu na Ateni, nakon čega će se čekati odluka o tome ostaju li u istražnom zatvoru.

Oni koji su ispitani prethodnih dana počeli su napuštati kaznionicu u Ateni i vraćati se u svoje matične zatvore diljem Grčke, piše HRT.

Odvjetnik Boysa je rekao da će se prijedlozi o ukidanju istražnog zatvora razmatrati pojedinačno, a ne grupno, što znači da će se u obzir uzimati razne okolnosti. Teško je stoga očekivati da će se odluka za sve Bad Blue Boyse donijeti istovremeno.

Nova točka optužnice

Dodana je i nova točka optužnice, koja se tiče narušavanja javnog reda i mira u blizini sportskih objekata, a odvjetnik Boysa Athanasios Kaimenakis rekao je da je to dobro za obranu. 

"To je u optužnici trebalo biti od početka jer se tučnjava dogodila izvan nogometnog stadiona", rekao je Kaimenakis i dodao da se ovom kvalifikacijom otklanjaju neki nesporazumi o tome što se zaista dogodilo, prenosi HRT. "To je dobro za nas", dodao je.

Privedena četvorica navijača AEK-a

N1 iz izvora bliskih ovom slučaju doznaje da su u međuvremenu počela privođenja i navijača AEK-a zbog sudjelovanja u tučnjavi s BBB-ima.

Za sada su, doznaje N1, privedena četvorica, uz onog ranije osumnjičenog za ubojstvo 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa. On je zadobio ubod o nadlakticu uslijed čega je iskrvario.

Noževi u rukama grčkih navijača

U sudskom spisu osim DNK vještačenja, nalazi se i toksikološki nalaz sa Katsourisa, prema kojem je u krvi imao brojna opojna sredstva. Osim toga, u njegovom dosjeu zabilježeno je i sudjelovanje u obračunu s navijačima PAOK-a u Francuskoj.

Novi detalj je i podatak da je jedan od noževa za koji se vjeruje da je korišten za smrtno ranjavanje Katsourisa nađen čak dva kilometara od mjesta događaja.

Na snimkama video nadzora, kaže izvor za N1 koji ju je pregledao, vide se deseci noževa u rukama navijača AEK-a.