ĐUBRE USTAŠKO Severinu izvrijeđali jer je odbila posao na Dodikovoj televiziji

Severina
Screenshot

Pjevačica Severina Vučković svojim jučerašnjim odustajanjem od suradnje s novom regionalnom televizijom UNA TV izazvala je žestoke reakcije Informera, tabloida iz Srbije naklonjenog predsjedniku Aleksandru Vučiću. Severina je za Večernji list rekla kako je dugo pregovarala o radu na televiziji, koja bi s emitiranjem trebala krenuti do kraja godine, ali da je od tog odustala, jer je saznala da je jedan od suvlasnika Igor Dodik, sin Milorada Dodika, javlja Telegram.

“Imali smo vrlo ugodne radne sastanke i doista smo dogovorili da ćemo raditi, čak smo krenuli s okupljanjem ekipe. Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je riječ o ‘Dodikovoj televiziji’, pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo. Na kraju se uspostavilo da je doista riječ o partnerstvu s obitelji Dodik. Ne želim sudjelovati u projektu koji ima veze s osobom koja vrijeđa žene na najgori način i koji ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid”, poručila je Vučković.

Informer je zbog toga današnju naslovnicu posvetio Severini s velikim naslovom “Đubre ustaško”. Ustvrdili su kako Severina napada Srbe i pozvali su vladu Srbije da joj zabrani ulazak u zemlju.

‘Severina bolesno mrzi Srbe’

Informer je u svom online izdanju naslov iz tiskanog zamijenio s “Državo, zabrani i ovoj pevaljki da uđe u Srbiju”. Naveli su njezinu izjavu Večernjem listu kao dokaz da “Severina bolesno mrzi Srbe”.

“Ona je poručila da joj ne pada na pamet da bilo što radi s ljudima koji ne priznaju genocid. Vučković, koja u Srbiji zarađuje silne pare, tako se javno pridružila hejterima koji pokušavaju optužiti čitav srpski narod i žigosati ga kao zločinački i genocidan. I sve to možda i ne bi bilo toliko strašno da Severina dobar dio svoje karijere nije izgradila u Beogradu i Srbiji, gdje i dan-danas redovno nastupa i ima veoma posjećene koncerte”, napisali su iz Informera.

Iz tabloida su pozvali vlasti u Beogradu da Severini zabrane ulazak u Srbiju kao što su na “crnu listu” iz istih razloga stavili i neke druge estradne zvijezde iz regije. Naveli su kako se s njima složio i pjevač Miloš Bojanić, koji je “zgrožen” Severininom izjavom. ” Država treba odmah reagirati i zabraniti joj ulazak u zemlju. Mi smo dostojanstveni i sve opraštamo, ali ne smijemo baš dozvoliti da razni pljuju po nama. Pa ta žena je bila u braku s dva Srbina, a s jednim ima i dijete. Ne znam što joj bi da tako nešto izjavi”, rekao je Bojanić za Informer.

‘Pljuje po nama, a plaća ju srpska kladionica’

Uključio se i još jedan srpski medij Objektiv.rs koji navodi da je Severinu snimila reklamu za lanac srpskih kladionica dok odbija surađivati s Dodikovom televizijom. “Ne treba joj povod za napade kad se radi o parama”, poručili su i dodali da njezine izjave pokazuju da Severina “vodi antisrpsku politiku”. I Objektiv i Informer su naveli kako je Severina navodno slala prijeteće poruke patrijarhu SPC-a Porfiriju kao još jedan dokaz da “ne podnosi Srbe”.

UNA TV će inače imati svoje centre u tri države – Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini – dok će joj sjedište biti u Banjoj Luci. Program će emitirati putem kabelskih operatera i tako pokriti tržište sa skoro 20 milijuna gledatelja. Svoj hrvatski studio televizija gradi u Sky Officeu u zagrebačkom Rudešu.

Nagađanja da će Severina imati svoj talk show na toj televiziji objavljena su početkom rujna. Tada je objavljeno i kako će na novoj regionalnoj televiziji raditi i Ivana Paradžiković, bivša urednica i voditeljica emisije Provjereno na Novoj TV.