DJED BOŽIĆNJAK NE STIŽE NI U FUP Djeci policajaca uskraćeni darovi i novogodišnja predstava

Djed Božićnjak

Djeca zaposlenih u Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova ove će godine ostati bez uobičajenih novogodišnjih darova, a razlog za to vjerojatno leži u činjenici da je Djed Božićnjak postao nepoželjan i u tom ministarstvu nakon što je prije desetak dana “protjeran” i iz federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Predsjednik skupštine sindikata djelatnika federalnog MUP-a Dragan Obradović potvrdio je kako ga je neugodno iznenadila informacija da ove godine neće biti novogodišnjih darova za djecu niti predstave s Djedom Božićnjakom kako je to bila uobičajena praksa proteklih godina. Umjesto toga zaposlenima će biti isplaćen novac.

Obradović je rekao kako hitno traži da se odluka Upravnog odbora stavi van snage, te izvrši nabavka novogodišnjih paketića i organizira novogodišnja predstava, kao što je bila praksa proteklih 10 godina.

“Kao predsjednik Skupštine Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutarnjih poslova i u svoje osobno ime osjećam potrebu da javno reagiram i najoštrije osudim zabranu nabavljanja novogodišnjih paketića i zabranu organiziranja novogodišnje predstave, te postavljam pitanje kome u Upravnom odboru smeta Djed Božićnjak, novogodišnji program i dodjela paketića“, istaknuo je Obradović.

On je naveo da se Djedu Božićnjaku, novogodišnjim programima i podjeli paketića raduju sva djeca na svijetu, ali ove godine po prvi put su nepoželjni članovima Upravnog odbora Sindikata službenika FUP-a.

Obradović smatra da su ovom odlukom uskraćena prava djeci članova Sindikata da prisustvuju novogodišnjem programu i dodjeli paketića.

Podsjećamo, ministar za raseljene osobe i izbjeglice, Edin Ramić, kadar Stranke demokratske akcije (SDA), prošlog je tjedna odbio zahtjev da se dodjela paketića i dječja novogodišnja proslava s Djedom Božićnjakom organizira u prostorijama tog ministarstva. To je učinio s obrazloženjem kako bi organizacija ovakve proslave mogla povrijediti vjerske osjećaje nekih od zaposlenih pa je zatražio da sindikat provede anketu odnosno utvrdi jesu li svi zaposleni suglasni s gostovanjem Djeda Božićnjaka.