MOŽDA VRIJEĐA ZAPOSLENIKE Ministar Ramić ne dozvoljava podjelu paketića djeci zbog Djeda Mraza

Edin Ramić
Vlada BPŽ

Sindikalna organizacija Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine tražila je od ministra Edina Ramića dozvolu da organizuje podjelu novogodišnjih paketića djeci zaposlenika, međutim taj prijedlog nije odobren.

Naime, ministar Ramić (SDA) odgovorio je predsjednici Sindikalnog odbora Almiri Braković da je za organiziranje ovog događaja potrebno provesti anketu među zaposlenicima, kako bi se utvrdilo je li “navedeni sadržaji mogu vrijeđati vjerske osjećaje nekih zaposlenika i/ili njihove djece”, javlja Fokus.

Edin Ramić

“Vezano za Vaš zahtjev za korištenje dvorane Ministarstva i dodjelu novogodišnjih paketića za djecu zaposlenika, čiji su roditelji članovi Sindikalne organizacije te organizaciju zabavnog programa, u okviru kojeg će Djed Mraz uručiti poklone djeci, potrebno da je da dopunite Vaš zahtjev. Naime, imajući u vidu princip nedriskiminacije i poštivanja prava i sloboda svih zaposlenika ministarstva, potrebno je da provedete anketu među svojim članovima o prihvatljivosti takve vrste zabave u prostorijama ministarstva s obzirom na to da pojedini najavljeni sadržaji mogu vrijeđati vjerske osjećaje nekih zaposlenika i/ili njihove djece. Po okončanju navedene ankete, sa rezultatima iste dopunite predmetni zahtjev koji će potom biti razmotren”, odgovorio je Ramić.

Ovaj odgovor naišao je na brojne negativne komentare i negodovanja.