DIREKTNO NA MORE Nakon osam i pol godina ponovno kreće vlak od Sarajeva do Ploča

željeznice,FBIH,sarajevo - ploče
Ploče Online

U Zagrebu je danas održan sastanak predsjednika uprave - generalnog direktora Željeznica FBiH Enisa Džafića i predsjednika uprave „HŽ putnički prevoz“ Željka Ukića na kojem je postignut sporazum o uvođenju sezonskog vlaka na relaciji Sarajevo-Ploče.

Vlak će prometovati petkom, subotom i nedjeljom od 1. srpnja do 11. rujna 2022. godine. O točnom redu vožnje i cijenama karata, kako navode iz Željeznica FBiH, javnost će biti blagovremeno obaviještena. Promotivna vožnja najavljena je za 1. srpnja ove godine.

 "Postigli smo dogovor s Hrvatskim željeznicama i ponovno, nakon osam i pol godina, uvodimo liniju Sarajevo – Ploče – Sarajevo. Željeznice FBiH su kičma razvoja bh. gospodarstva, i pored rekorda koje bilježimo u teretnom prometu, od izuzetne je važnosti održavanje postojećih i vraćanje novih linija u domaćem i međunarodnom putničkom prometu. Ranije smo uvođenjem kombiniranog prijevoza uspijevali u ljetnoj sezoni omogućiti odlazak na Jadransko more", izjavio je Enis Džafić, generalni direktor Željeznica FBiH, javlja Fena.

Direktnom linijom do Ploča, kako je dodao, podižu razinu kvaliteta usluge, jer će putnici moći po prvi put uživati u putovanju u modernim i udobnim Talgo vagonima do krajnjeg odredišta.

"Zahvalio bih se svim našim željezničarima koji ulažu znanje i maksimalne napore da Željeznice FBiH budu iz dana u dan bolje. Zahvaljujem se i kolegama iz Hrvatskih željeznica s kojima smo uspjeli postići sporazum, na korist i radost svih putnika, kako iz Bosne i Hercegovine tako i Hrvatske, ali i na radost mnogobrojnih turista iz cijelog svijeta", dodao je Džafić. 

ŽFBiH nude putnicima niz drugih komercijalnih povlastica za određene kategorije putnika. Povlastica od 30 posto odobrava se kod putovanja u grupi od najmanje šest odraslih putnika. Istu povlasticu uživaju i studenti, penzioneri, lica starija od 60 godina života, novinari i ratni vojni invalidi. Djeca starosne dobi od 4 do 12 godina, slijepa lica i njihovi pratitelji, kao i grupe veće od 30 putnika imaju povlasticu 50 posto. Djeca do četiri godine starosti imaju pravo na besplatnu vožnju, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću ŽFBiH.