DIABLO 2 Na šest lokacija se vrše pretresi zbog dilanja droge iz BiH u Europsku uniju

diablo 2, organizirani kriminal, pranje novca, Njemačka, Federacija BIH, ubojstvo, zavod za zapošljavanje, tuzlanska županija, služba za zapošljavanje, uhićenje, istraga, Sipa, sveučilište, diplome

Policijski službenici Granične policije BiH, na širem području Sarajeva, realiziraju operativnu akciju, kodnog naziva DIABLO 2, prilikom čega se vrše pretresi na šest lokacija, koje koriste osumnjičene osobe.

Navedene aktivnosti se provode, u suradnji sa EUROPOL-om, a pod nadzorom Tužiteljstva BiH i naredbama Suda BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene osobe, kao članovi grupe za organizirani kriminal, počinile kazneno djelo „Organizirani kriminal“ iz članka 250. KZ BiH stava u vezi s kaznenim djelom „Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz članka 195. KZ BiH i kaznenm djelom „Pranje novca“ iz članka 209. KZ BiH, na način da su organizirano iz BiH i drugih država regije, krijumčarili veče količine opojne droge marihuane – skanka u države Europske unije.

Provođenjem mjera i radnji, policijski službenici Granične policije BiH su zadokumentirali da su članovi grupe za organizirani kriminal prokrijumčarili oko 1000 kilograma opojne droge (tonu) marihuane – skanka, čime je pribavljena protupravna imovinska korist u većem iznosu.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju.