CVIKI PRED SUDOM "Ne razumijem optužnicu, sve se radi mimo zakona, tovari mi se istovremeno i Liska ulica"

Cviki suđenje
©Ilustracija/Hercegovina.info

Optuženik za ubojstvo Make Radića (61) Josip Cvitanović Cviki (47) danas je na nastavku glavnog pretresa na Županijskom sudu u Mostaru tražio ponovno čitanje optužnice jer ju ne razumije te naveo kako je sve rađeno protiv njega mimo zakona, kao i prikupljanje dokaza. Sudsko vijeće u sastavu Marin Zadrić, predsjedavajući, Erna Filipović i Zoran Krtalić u suglasnosti s tužiteljem i odvjetnikom optuženika nisu ponovno čitali optužnicu jer ju je optuženi Cvitanović na prvom saslušanju razumio.

"Ja ne razumijem optužnicu, a i tu je rađeno sve protiv mene. I prikupljanje dokaza, sve je mimo zakona i na moju štetu. Ne mogu razumjeti optužnicu kad nije istinita, kako ću to razumjeti", odbijao je Josip Cvitanović.

Tužiteljstvo i obrana optuženog su ostali pri istome te nemaju što dodati niti oduzeti s optužnice.

Josip Cvitanović, poznatiji kao Cviki, na kraju nastavka glavnog pretresa, upozorio je Predsjedavajućeg Zadrića kako mu se 'tovari' paralelno i suđenje za Liska park koje počinje 11.11. te da je nemoguće voditi oba spora istovremeno.

Ponovno izvođenje dokaza zakazano je za sutra s početkom u 10 sati u prostorijama Županijskog suda.

Podsjetimo, Josip Cvitanović Cviki je optužen za ubojstvo Marka Make Radića iz 9. studenog prošle godine, kada je iz vatrenog oružja usmrtio Radića ispred zgrade u kojoj je živio.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.