ZARADA NA TUĐOJ MUCI Kod Posušja i Tomislavgrada uhićena četiri državljanina BiH zbog krijumčarenja ljudi

Granična policija BiH
Ilustracija/Hercegovina.info

Pripadnici postrojbe Granične policije (GP) BiH Kamensko, 20. studenog 2023. godine, spriječili su krijumčarenje osam državljana Republike Turske, u graničnom pojasu na području općine Tomislavgrad. U vezu s ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana Bosne i Hercegovine, M.Z. (1968.) i A.Z. (1998.) koji su strane državljane krijumčarili u putničkom motornom vozilu VW Transporter, nacionalnih oznaka BiH.

Istoga dana, u dva odvojena slučaja, pripadnici postrojbe GP BiH Gorica lišili su slobode dvojicu državljana BiH, A.Đ. (1995.) i A.Ž. (1978.), nakon što su otkriveni u krijumčarenju šest državljana R. Turske te po jednog državljanina Sirije i Iraka. Strane državljane su krijumčarili u putničkim motornim vozilima bh. nacionalnih oznaka, a otkriveni su u graničnom pojasu na području općine Posušje.

O navedenim događajima su obaviješteni dežurni tužitelji Tužiteljstva BiH, prema čijim su naredbama osumnjičene osobe lišene slobode. Vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Pripadnici Granične policije BiH nastavljaju daljnji rad na ovim slučajevima, a o navedenom su obaviješteni i službenici Službe za poslove sa strancima BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.