ZAPLJENA Spriječeno krijumčarenje brendiranog tekstila u vrijednosti većoj od 200 000 KM

Zapljena tekstila
UNO BiH

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Banja Luka u suradnji sa carinskim službenicima u Carinskoj ispostavi Gradiška prilikom pregleda uvozne pošiljke otkrili su i spriječili pokušaj unosa veće količine tekstilne robe u Bosnu i Hercegovinu. 

Radilo se o tekstilnim proizvodima renomiranih robnih marki (Nike, Boss, Prada, HM, Tommy Hilfiger i sl). Procijenjena tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 206.500 KM, a navedena roba je zadržana zbog sumnje da je učinjena povreda prava intelektualne svojine.

Tijekom poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema, kao i vozila donirana Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) od strane Američkog veleposlanstva u BiH putem programa EXBS.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 0800 206 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, priopćeno je iz UNO BiH.