Zaplijenjeno oko 4 kg heroina, uhićeni Hrvati, Makedonac i Srbin

Zapljena heroina
PU Istarska

Hrvatska policija razotkrila je šestočlano zločinačko udruženje čije članove, među kojima su i po jedan Makedonac i Srbin, tereti da su od rujna prošle godine krijumčarili heroin u Hrvatsku i potom ga prodavali na narko tržištu Istarske, Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske županije, javljaju mediji.

Osumnjičeni su heroin nabavljali na području jedne od zemalja jugoistočne Europe, pa su ga krijumčarili na područje tri hrvatske županije u kojima su, po policijskoj sumnji, u prodaju stavili najmanje 4,2 kilograma heroina, a prilikom uhićenja od njih je zaplijenjeno 3,9 kilograma, prenijela je Hina.

Za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinackog udruženja policija sumnjiči 43-godišnjegodišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije, 59-godišnjeg državljanina Srbije, i četvoricu hrvatskih državljana starih 66, 49, 47 i 42 godine.

Još se traga za 42-godišnjim hrvatskim državljaninom. Dodaje se da su na prodaji 4,2 kilograma heroina zaradili najmanje 80.000 eura koje su međusobno podijelili.

Djelovali su udruženo, svatko u svojoj ulozi nabave, prodaje, čuvanja, posredovanja u kupoprodaji, nuđenja na prodaju ili prenošenja droge radi prodaje, te same prodaje.

Policijski službenici su 23. rujna u jutarnjim satima uhitili trojicu osumnjičenika na području Policijske uprave zagrebačke, jednog na području Policijske uprave istarske i jednog na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Tijekom pretrage njihovih domova i vozila pronašli su ukupno 3.9 kilograma heroina i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge, navedeno je u priopćenju iz PU istarske.