VIŠE OD DOZVOLJENOG Racija u kafiću: U objektu zatečeno 100 osoba, a uhićeno ih osam

Policija Sarajevo
Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Sarajevske županije (SŽ) izvršili su raciju u ugostiteljskom objektu 'Trezor' u ulici Kranjčevićeva u centru Sarajeva, u kojem je zatečeno oko 100 osoba, piše 'Dnevni avaz'.

Tom prilikom uhićeno je osam osoba zbog sumnje da su počinili krivična djela. Sedam osoba se sumnjiči za posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga te jedna osoba za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je priopćeno iz sarajevske policije, kod osumnjičenih je pronađena određena količina droge, dok je, također određena količina droge pronađena u objektu kao odbačena, te je ista izuzeta u sklopu izvršenog očevida, koji je obavljen po ovlaštenju dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva SŽ koje je upoznato o navedenom i pod čijim nadzorom se nastavlja dalji rad na dokumentiranju izvršenih krivičnih djela.

Kod jedne osobe je pronađeno hladno oružje i protiv osumnjičenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Tijekom navedenih aktivnosti inspektori Županijske uprave za inspekcijske poslove, kojima su asistirali policajci u vršenju poslova iz njihove nadležnosti, izdali su odgovornoj osobi prekršajne naloge sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 7.000 KM, kao i mjeru privremene zabrane rada navedenog objekta, nakon čega je objekat zatvoren.

Osumnjičeni su smješteni u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a SŽ, te će se tijekom dana nad istim izvršiti kriminalistička obrada.