VIŠE KAZNENIH DJELA Kod Trebinja uhićen Francuz zbog sumnje u planiranje terorističkih aktivnosti

Trebinje,policija,Nasilje u obitelji,prekršajni nalog,Republika Srpska

Državljanin Francuske uhićen je danas na području Trebinja zbog sumnje za kaznena djela vezana za terorizam, oružje i visoku tehnologiju, saznaju 'Nezavisne novine'.

Kako saznaju, u blizini manastira Tvrdoš uhićen je I.A. rođen 8. kolovoza 1987. godine u Nici. On je uhićen po centralnoj tjeralici Republike Francuske, nakon čega je priveden u prostorije  Policijske uprave (PU) Trebinje, gdje će biti saslušan.

Za uhićenim Francuzom su, kako 'Nezavisne novine' neslužbeno saznaju, tragale i federalna i hrvatska policija, ali ga je naposlijetku uhitila trebinjska.

"Uhićen je zbog kaznenog djela promet eksplozivnih materija, oružja i streljiva, djela visoke tehnologije. Nakon poduzetih svih policijskih mjera i radnji, osoba je pronađena i lišena slobode u gradu Trebinju oko 16:10 sati, bez pružanja otpora", priopćeno je iz PU Trebinje.

Prema navodima Klixa privedena je osoba inicijala I.A.H.F.J. i tereti se za učešće u zločinačkom udruženju u cilju pripreme kaznenog djela, posjedovanje oružja uprkos sudskoj zabrani, javno poticanje na mržnju ili na nasilje na osnovu porjekla, etničke pripadnosti, nacije, rase ili religije na verbalan način, pismeno ili uz upotrebu slika ili javnih sredstava komunikacije koje predstavlja kazneno djelo sa elementima terorizma te neovlašteno posjedovanje oružja, streljiva i njihovih elemenata kategorije B.

Prema pisanju 'Dnevnog avaza', ovaj muškarac je u svibnju ove godine uhićen u Banja Luci, a na osnovu tjeralice Interpola Pariz. Kako ovaj medij navodi, riječ je o Alexisu Isauratu. Isaurat je koristio više imena zbog čega je policija imala težak zadatak da preko Interpola potvrdi njegov identitet. U pojedinim dokumentima koristio je ime Alexis Isaurat, a u drugim Frank Saron. O današnjem uhićenju obaviješten je Sud BiH.