VIŠE GA NE MOGU TRPITI Sud naredio tjeralicu za Širokobriježaninom, 'Trpko' na meti policije

VIŠE GA NE MOGU TRPITI Sud naredio tjeralicu za Širokobriježaninom, 'Trpko' na meti policije

Za Širokobriježaninom Ivanom Kožulom-Trpkom raspisana je tjeralica, priopćeno je na stranicama MUP-a ŽZH. Naredbu za izdavanje tjeralice izdao je Općinski sud u Širokom Brijegu.

Kaznena djela za kojega se tereti navedeno je po čl.238 st.1 KZ F BiH” Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i čl.371 st.1 F BiH “Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, a sve u svezi s čl.54 KZ F BiH.

Kako je hercegovina.info već ranije pisala Ivan Kožul poznat je diljem EU. U javnost je dospio nakon što je mu je policija u podrumu obiteljske kuće pronašla dva kilograma heroina i bombu, a koji je unatoč tome skandaloznom odlukom Suda u Širokom Brijegu pušten na slobodu.

Još 2008. godine zahvaljujući psu tragaču uhićen je na graničnom prijelazu Bregana. Tada je u u vozilu Ford Transit prevozio 30 kilograma heroina sakrivenog u oplati krova, vrijednog nešto više od 700.000 eura. Tada dvadesettrogodišnjak je uhićen i proslijeđen dežurnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, kojem je priznao da je heroin zapakiran u nekoliko većih paketa htio prokrijumčariti u Španjolsku. 

Naredbu za izdavanje tjeralice izdao je Općinski sud u Širokom Brijegu.