VARANJE U Crnoj Gori uhićen i državljanin BiH zbog prijevare i lažnih dokumenata

Lisice uhićenje
Ilustracija

Budvanska policija uhitila je državljanina Srbije i državljanina Bosne i Hercegovine (BiH) dvije osobe osumnjičene zbog prijevara i krivotvorenja isprava. Kako je priopćeno iz Uprave policije uhićeni su S.D. (34) iz Srbije i S.S. (37) iz Bosne i Hercegovine, prenosi crnogorski portal 'Vijesti'.

"S.D. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio dva kaznena djela, 'Prijevara u produženom trajanju' i 'Krivotvorenje isprave', a S.S. zbog sumnje da je izvršio dva kaznena djela, 'Prijevara putem pomaganja' i 'Krivotvorenje isprave'. 

Kaznena djela izvršena su na način što su, S.D. i S.S. pristupili jednom maloprodajnom objektu u Budvi, kao ovlaštene osobe jednog gospodarskog društva sa kojim oštećeni objekat posluje. Tom prilikom, preuzeli su robu na odloženo plaćanje u vrijednosti od 2.931 eura", priopćeno je iz policije.

Budvanska policija, dodaje se, je identificirala vozilo koje je korišteno prilikom izvršenja navedene radnje, na kojem su bile istaknute registarske oznake koje pripadaju drugom vozilu.

"Pored toga, prilikom rasvjetljavanja slučaja, došlo se do saznanja da su na istovjetan način, na štetu drugog maloprodajnog objekta, izvršena navedena kaznena djela i tom prilikom je prisvojena roba u iznosu od 1.620 eura. Policija je pronašla kompletnu količinu prisvojenih alkoholnih pića, koja su oduzeta i vraćena odgovornim gospodarskim osobama", priopćeno je.

Sa događajem je upoznat tužitelj u Osnovnom državnom tužiteljstvu u Kotoru, po čijem nalogu su obje osobe uhićene i sprovedena uz kaznenu prijavu na dalju nadležnost i odlučivanje.