UTEMELJENO I OPRAVDANO Mostarac osumnjičen za pljačku banke ostaje još dva mjeseca u pritvoru

pljačka banke,ziraat,bišće polje

Za još dva mjeseca produljen je pritvor za Maria B. (1990.) iz Mostara, osumnjičenog da je s još jednom njemu poznatom osobom izvršio kazneno djelo 'Razbojništvo' u poslovnici Ziraat banke na Bišću polju u Mostaru, potvrđeno je za Hercegovina.info iz Ureda za informiranje Tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ).

On je osim navedenog kaznenog djela osumnjičen i za kazneno djelo 'Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje' Zakona o oružju i streljivu HNŽ u stjecaju s kaznenim djelom 'Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari' KZ FBiH, a pritvor može trajati do dana 17.3.2024. godine.

Županijski Sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano produljenje pritvora osumnjičenom Mariu B., iz razloga jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.  

Županijsko Tužiteljstvo HNŽ u suradnji sa MUP-om HNŽ - Policijskom upravom Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju identifikacije drugog supočinitelja, kao i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, potvrdili su iz Ureda za informiranje Tužiteljstva HNŽ za Hercegovina.info.

Inače, pljačka se dogodila 1. rujna 2023. godine oko 13:15 sati kada se Mario B. s još jednom osobom motociklom dovezao do poslovnice navedene banke, te su otuđili novac iz iste. Nakon što su pokupili plijen, pokušali su upaliti motocikl kako bi pobjegli, međutim mehanizam vozila je 'zatajio', te su uz prijetnju oružjem otuđili teretno vozilo Caddy mostarskog poduzeća i potom pobjegli.

Nedaleko od mjesta razbojništva, Caddy je pronađen, a razbojnici su pobjegli u nepoznatom smjeru. Nakon vještačenja određenih tragova, ali i izvidima policije, nakon određenog vremena Mario B. se dovodi u vezu s izvršenom pljačkom, te je pronađen i priveden.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.