USLUGE SE KRETALE OD 60 DO 100 KM Počelo suđenje za prostituciju u Mostaru

prostitucija, Mostar, Ukrajinke, Ukrajinke, prostitucija, Asmik Zhdanova
Avaz

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi danas je pred Vijećem Suda BiH kojim predsjedava sutkinja Džemila Begović, počelo suđenje Ukrajinki Asmih Zhdanovoj, (60) zvana Asja, koja se tereti za međunarodnu trgovinu ljudima i međunarodno navođenje na prostituciju, javlja Dnevni avaz.

Natalia Nachinkin, (32), koja se spominje u optužnici, nakon što se našla na slobodi, pobjegla je iz BiH. 

Cijene seksualnih usluga se kretale od 60 do 100 KM

Ukrajinke se terete se da su od početka 2019. pa sve do 26. siječnju ove godine, na području Mostara i Banje Luke, djelujući zajedno i u međusobnom dogovoru, organizirale grupu ljudi radi vršenja kaznenih djela. Vrbovale su djevojke iz Ukrajine i Rusije kojima su plaćale avionske karte za dolazak u BiH gdje su im pronalazile smještaj i iskorištavale ih za pružanje seksualnih usluga.

Državni Tužitelj Oleg Čavka kazao je da su djevojke sav novac morale predavati svojim svodnicama, a one su dio slale u Ukrajinu svojim suradnicima, Asjinom sinu Juriju i Turčinu Osman Aliju Saridanu. 

U Mostaru i Banjoj Luci u unajmljenim stanovima i apartmanima pod krinkom masaže djevojke su pružale seksualne usluge.

Jedna djevojka Anzhela Hordienko, kazao je Čavka, se usprotivila Nataliji i njenim prijateljima, te je otišla u Mostar kod Asje, koja ju je, kako se u optužnici navodi, nastavila iskorištavati za prostituciju.

Izjava Anđele koja se vratila u Ukrajinu, je osigurana u Sudu BiH. Čavka je naveo da je djevojka ucjenjivana da će njena obitelj saznati čime se bavi, ako ne nastavi davati seksualne usluge, te je i fizički zlostavljana. Cijene seksualnih usluga kretale su se od 60 do 100 KM.