ULAZ U SARAJEVO Kroz prozor auta izbacili drogu u RS, pa uhićeni u FBiH

Uhićenje veljača Sarajevo
Klix

Na ulazu u Sarajevo pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije (SŽ) presreli su automobil u kojem su se nalazila tri muškarca, koji su prethodno izbacili drogu kroz prozor.

Ova akcija je provedena zajedno sa pripadnicima MUP-a RS zbog toga što su trojica presretnutih muškaraca pakete sa marihuanom, kako Klix neslužbeno saznaje, izbacili na području entiteta Republika Srpska. Riječ je o A.P. (1997.), A.H. (2001.) i A.A. (1996.) iz Sarajeva.

Službenu informaciju o točnoj količini droge koja im je pronađena Klix nije dobio od MUP-a SŽ, no sudeći po fotografijama sa mjesta događaja riječ je o najmanje pet paketa.

Dvojicu muškaraca su pripadnici MUP-a SŽ odmah uhitili i odvezli dok je treći zadržan na mjestu gdje su ih zaustavili.

Inače, presretnuti su na samom ulazu u Sarajevo sa istočne strane, prije raskrižja koji vodi ka tranzitu, a vozili su iz smjera Pala. Glasnogovornik Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je Srni da je patrola ove uprave, vršeći kontrolu, pokušala zaustaviti automobil, ali da se vozač oglušio o naredbu policije.

"O tome su obavijestili policiju SŽ, čiji su pripadnici zaustavili vozilo, iz kojeg je prethodno izbačena PVC vreća sa suhom zeljastom materijom koja podsjeća na marihuanu", rekla je Stokanović.