UHIĆENO VIŠE OSOBA Po Europi krali limuzine, luksuzne kampere i kombije, pa ih u susjedstvu prepravljali

Krađa automobila
Ilustracija/Hercegovina.info

Okrivljenima G.T., Ž.Č., A.K., D.Č., M. S. i D.S. sudac za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odjeljenje za organizirani kriminal, odredio je pritvor zbog sumnje da su automobile visoke klase krali u Europi i dovozili u Srbiju kako bi ih prepravljali i preprodavali.

"Pritvor je prema okrivljenima G.T., Ž.Č., A.K., D.Č., M. S. i D.S. određen jer postoje okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svaki ponaosob, ometati postupak utjecanjem na svjedoke, kao i uslijed postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom razdoblju ponoviti kazneno djelo, pri čemu je prema okrivljenima Ž.Č. i D.S. pritvor određen i iz razloga koje ukazuju na opasnost od bijega", navodi Telegraf.

"Okrivljenima G.T. i Ž.Č. na teret se stavlja izvršenje kaznenog djela 'Udruživanje radi vršenja kaznenih djela', a okrivljenima A.K., Lj.G., D.Č., M.S., D.S. i Đ.Z. izvršenje kaznenog djela 'Udruživanje radi vršenja kaznenih djela'. Također, okrivljenima G.T. i Ž.Č. na teret se stavlja izvršenje po jednog produženog kaznenog djela 'Pranje novca' i 'Krivotvorenje isprave'.

Okrivljenima D.S., A.K., Lj.G., D.Č., D.S. i Đ. Z. po jedno produženo kazneno djelo 'Pranje novca u pomaganju,' kao što se okrivljeni A.K. Lj. G. i D.Č. terete da su izvršili produženo kazneno djelo 'Krivotvorenje isprave', a okrivljeni M.S. tereti se i da je izvršio jedno kazneno djelo 'Pranje novca'. Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba kaznenom izvanpretresnom Vijeću Višeg suda u Beogradu – Posebno odjeljenje za organizirani kriminal u roku od tri dana od prijema rješenja", priopćeno je iz Višeg suda.

Podsjetimo, prema priopćenju iz MUP-a, u ovoj akciji privremeno su oduzeti automobili visoke klase, luksuzni kamperi, kao i kombi vozila koja su, kako se sumnja, od strane ove organizirane kriminalne grupe ukradena na teritoriji zemalja Europske unije, nakon čega su dovezena na teritorij Srbije. Ta vozila su, u unaprijed osiguranim garažama, radionicama - štekovima prepravljana i kasnije prodavana na osnovu čega su osumnjičeni ostvarili višemilijunsku protupravnu imovinsku korist, prenosi Telegraf.