UHIĆENJE U MOSTARU "Ja sam Dodikova pratnja, sve ću vas ostaviti bez posla"

uhićenje, Mostar, direkcija za koordinaciju policijskih tijela BIH, Boris Đurović
Avaz

Borisa Đurovića (29), pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, jutros su rano u Mostaru uhitili pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), doznaje "Avaz“.

Kako je potvrđeno iz MUP-a HNŽ, policijska patrola je u tri sata jutros prijavila da im na znak 'Stop' nije htio stati vozač automobila Passat, registarskih oznaka A81-E-913, nakon čega su se dali u potjeru za njim.

Nakon što su ga sustigli i zaustavili kod ulaza u Kantonalnu bolnicu 'Dr. Safet Mujić' utvrđeno je da se radi o Borisu Đ. koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju i koji je odbio alkotestiranje, predstavivši se kao policajac Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Kada su mu kolege iz Policijske uprave Mostar kazali da rade svoj posao, on ih je počeo vrijeđati i prijetiti im riječima: „J...Bog, ja sam pratilac Dodika, sve ću vas ostaviti bez posla“.

Daljom provjerom policija je došla do saznanja da je prethodno, prije nego se odbio zaustaviti na njihov znak, boravio na benzinskoj crpki 'Oil AC' kod Doma zdravlja, gdje je iz prtljažnika, kako su to potvrdili i svjedoci, izvadio dva pištolja i mahao njima.

Kako je potvrđeno iz Direkcije, on je do prije deset dana bio u pratnji člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, kada je odlukom direktora Agencije Mirsada Vilića, zbog prijava na problematično ponašanje povučen u bazu u Sarajevo.

Zbog ovog događaja je protiv Đurovića podnesen zahtjev za suspenziju.

On je, inače, u Mostar poslan radi osiguranja VIP osoba povodom današnjeg obilježavanja godišnjice smrti predsjednika Makedonije, Borisa Trajkovskog.

O svemu je napravljena službena zabilješka te su poduzete sve neophodne mjere.