UHIĆENJE NASRED ČITLUKA Kod uhićenih pronađeni amfetamin, speed i trava

Uhićenje Čitluk Droga
Brotnjo.info

Zbog zlouporabe narkotika na području općine Čitluk dvije osobe lišene slobode

U zajedničkoj akciji službenika Federalne uprave policije (FUP) i službenika Policijske postaje (PP) Čitluk, a po ovlaštenju Županijskog tužiteljstva u Mostaru i Općinskog suda Čitluk, jučer su u večernjim satima, na području užeg centra općine Čitluk, dvije muške osobe lišene slobode zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga', piše brotnjo.info.

Tijekom akcije kodnog naziva imena 'Lipa' izvršen je pretres osobnog vozila koje je koristio jedan od osumnjičenih - D.L. (1981.) iz Jablanice, a potom i stambenog objekta – stana u kojem je zatečen i drugoosumnjičeni S.K. (1990.) iz Zenice.

Pri pretresima je izuzeta određena količina materije koja izgledom i stanjem asocira na opojne droge kanabis, speed i amfetamin.

Osobe lišene slobode sprovedene su u prostorije PP Čitluk na daljnju kriminalističku obradu. Od izvora bliskog istrazi doznajemo da su osobe lišene slobode zaposlene na području općine Čitluk u lokalnoj pekarnici, a potječu s područja općine Jablanica i Zenica. Slijedi detaljni rad te podnošenje Izvješća nadležnom županijskom tužiteljstvu u Mostaru.

Ove osobe sumnjiče se za izvršenje kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz članka 238. stav 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Navedene osobe se sumnjiče da su određeno vremensko razdoblje drogu proizvodile i neovlašteno stavljale u promet s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi.

Privedene osobe će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predate nadležnom tužiteljstvu uz Izvještaj o počinjenom kaznenomv djelu.

Asistenciju Federalnoj upravi policije (FUP) prilikom realizacije akcije pružilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, Policijska postaja Čitluk, navodi se iz Ureda za informiranje FUP-e.