Uhićeni zbog spolnog odnosa s djetetom, zaplijenjene puške i pištolj

Uhićeni zbog spolnog odnosa s djetetom, zaplijenjene puške i pištolj
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su dana 14.4. poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, uhitili dvije osobe iz Sarajeva inicijala K.H. (1989.) i N.H. (1977.), te  su na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršili pretres stambenih prostorija koji koriste osumnjičeni na području općine Novi Grad - Sarajevo. 

Naime, osoba K.H. se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela 'Spolni odnošaj sa djetetom' iz člana 207. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, dok se osoba N.H. sumnjiči zbog krivičnog djela 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom pretresa stambenih prostorija koje koristi osumnjičeni pronađene su i oduzete dvije automatske puške, određena količina streljiva za iste, pištolj i streljivo, te drugi predmeti koji potiču ili koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima. Tijekom provođenja istrage u prethodnom periodu, prikupljeni su dokazi za koje se sumnjiči osoba K.H., a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhićene osobe će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će se u zakonskom roku biti predate uz Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.