UHIĆENI SU Dvojica iz Srbije usred dana s hrpom lažnih eura prevarili radnika u BiH

Lažni euri
Hrvatska carina

Službenici Policijske uprave Banja Luka u suradnji sa službenicima Policijske uprave Doboj jučer su uhitili S.G. i M.Š. iz Srbije, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo 'Krivotvorenje novca'. 

"Nadležnoj policijskoj postaji, 14.7.2023. godine u 13:05 sati, radnik benzinske crpke u Banjoj Luci, prijavio je da su istog dana oko 12:20 sati na benzinsku crpku došle dvije njemu nepoznate osobe sa putničkim vozilom marke Hyundai koje su tražile da im razmjeni 5.000 eura u konvertibilne marke, što je isti i učinio te im je za navedeni iznos dao 9.750 KM, a naknadnom provjerom novčanica utvrdio da se radi o krivotvorenim novčanicama u apoenima od 200 eura", priopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Poduzimanjem niza operativnih mjera i radnji utvrđeno je da se radi o navedenim osobama koje su locirane i uhićene u 15:30 sati u mjestu Jakešnica u općini Modriča.

Na osnovu naredbe suca za prethodni postupak Suda BiH, a uz prethodnu suglasnost dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, izvršen je pretres putničkog vozila marke Hyundai kojeg su navedene osobe koristile i pokretnih stvari, kojom prilikom je pronađen i uz potvrdu oduzet novac u ukupnom iznosu od 9.600 KM.

Također, sporne novčanice u ukupnom iznosu od 5.000 eura, a za koje se sumnja da krivotvorene su uz potvrdu oduzete, prenosi 'Dnevni avaz'.

Nakon završene kriminalističke obrade, te kompletiranja i dokumentiranja predmeta, osobe S.G. i M.Š. će uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu 'Krivotvorenje novca' biti predate u nadležnost Tužiteljstva BiH.