UHIĆENI PRI PRIMOPREDAJI U 10 dana su ozbiljno zaprijetili muškarcu i uspjeli iznuditi 15 000 KM

Policija Republike Srpske auto
Hercegovina.info

Nakon što su nekoliko dana prijetili smrću sugrađaninu i tražili od njega novac, Banjalučanima Stefanu V. i Dragoljubu G., policija je lisice na ruke stavila u akciji 'Građevinar' jer su od početka bili obaviješteni o prijetnjama smrću, potvrđeno je 'Nezavisnim novinama'.

Ovi stari policijski znanci pokušali su od muškarca iznuditi 15.000 KM. Kako je potvrđeno 'Nezavisnim novinama' Stefan V. je uhićen odmah nakon primopredaje novca koju je pomno pratila policija. Od njega je oduzet novac, ali i automobil kojim je došao.

Uhićen je i Dragoljub G. za kojeg je istragom utvrđeno da je sa Stefanom V. prijetio sugrađaninu. Inače, Stefan V. je poznat po nasilničkom ponašanju, uhićivan je zbog nasilja u obitelji, ali proganjanja, nanošenja ozljeda, zbog čega su mu izricane mjere zabrane.

Dragoljub G. je također dobro poznat policiji a između ostalog sumnjičen je i za spolnu zloupotrebu djeteta starijeg od 15 godina, te iskorištavanja djece za pornografiju.

Već danas su, nakon kriminalističke obrade predati u nadležnost Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Oni se sumnjiče da su u vremenskom razdoblju od 10. do 19. listopada 2023. godine, u namjeri stjrcanja protupravne imovinske koristi, oštećenoj osobi uputili ozbiljne prijetnje po život i tijelo, te iznudili novac, navodi 'Dnevni avaz'.

Prilikom uhićenja osobe S.V., po naredbi dežurnog suca Osnovnog suda u Banja Luci, a uz prethodnu suglasnost dežurnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, izvršen je pretres putničkog vozila marke VW, koje je navedena osoba koristila, kojom prilikom je pronađen i uz potvrdu oduzet novac u ukupnom iznosu od 15.000 KM.