Uhićeni Granični policajci BiH zbog zloupotrebe službenog položaja

Uhićeni Granični policajci BiH zbog zloupotrebe službenog položaja
Hercegovina.info

Dva službenika Granične policije uhićena su na međunarodnom prijelazu Karakaj, potvrđeno je Srni u ovoj policijskoj agenciji.

Glasnogovornica Franka Vican rekla je da su slobode lišena dva službenika Postrojbe granične policije Zvornik po nalogu Tužiteljstva BiH zbog krivičnog djela 'Primanja dara ili drugih oblika koristi' u vezi sa krivičnim djelom 'Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja'.

Akcija uhićenja izvršena je u subotu ujutro.

Ovi policijski djelatnici su pod istragom i osumnjičeni su da su od stranih državljana sa područja Crne Gore, prilikom njihovog ulaska u Bosnu i Hercegovinu, zahtjevali i primili dar, kako bi ih pustili na teritoriju Bosne i Hercegovine, bez insistiranja na određenoj dokumentaciji i procedurama, u svezi pandemije Covid 19.

Prikupljeni su dokazi i iskazi svjedoka, kojima je dokumentirano počinjenje kaznenog djela, te je tužitelj Tužiteljstva BiH zapovjedio lišenje slobode osumnjičenih, te dalje radnje i aktivnosti na dokumentiranju ovog kaznenog djela.

Osumnjičeni pripadnici Granične policije bit će ispitani nakon čega će biti donesena odluka o daljim aktivnostima u predmetu, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.